Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Το μέλλον των ξένων γλωσσών" της Μαρίας Σκαπέρα

on .

mskaperaΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
1st CHOICE IN GLOBAL EDUCATION: ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΠΕΡΑ
απαντάει σε ερωτήματα σχετικά με τις ξένες γλώσσες και τα θέματα που απασχολούν τους σπουδαστές.


ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΙΛΑΤΕ;
Η γνώση της αγγλικής γλώσσας αν και εξακολουθεί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία δεν αποτελεί πλέον προσόν μιας και θεωρείται δεδομένη. Σε μικρές αγγελίες του Τύπου παρατηρούμε πως από επιθυμητή έως απαραίτητη είναι πλέον η επαρκής, ακόμη και άριστη γνώση των ξένων γλωσσών. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία είναι δύσκολο να απορροφηθεί κάποιος στην αγορά εργασίας, αν δεν γνωρίζει, όχι μόνο μια, αλλά τουλάχιστον δυο ξένες γλώσσες. Η γλωσσομάθεια βοηθά στην συνεχή επιμόρφωση του εργαζομένου. Του επιτρέπει να συνεργάζεται με αλλόγλωσσους και να διευρύνει το πλαίσιο συναλλαγών. Αυτό σε μια κοινωνία παγκοσμιοποιημένη και πολυπολιτισμική, όπως η δική μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό προσόν.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρονται αρκετές ευκαιρίες για εργασία που χάνονται από την έλλειψη γλωσσικών γνώσεων. Ταυτόχρονα, όμως, οι επαγγελματικές απαιτήσεις έχουν αυξηθεί τόσο ώστε η γνώση ξένων γλωσσών κρίνεται απαραίτητη ακόμα και για τους πολίτες που θέλουν να εργάζονται στην χώρα τους.

Πως θα μάθω μια ξένη γλώσσα; Έχω ξεχάσει τη γραμματική ακόμα και στα ελληνικά.
Πολλοί ενήλικες έχουν προσπαθήσει στα μαθητικά τους χρόνια να μάθουν μία ξένη γλώσσα, Αγγλικά κατά κύριο λόγο, και έχουν πιθανόν συνδέσει την εμπειρία τους αυτή με μια αποθαρρυντική μέθοδο αποστήθισης λεξιλογίου και γραμματικών κανόνων. Εμείς βασίζουμε τη μάθηση στις πλέον σύγχρονες θεωρίες και σε τεχνικές που ενθαρρύνουν την άμεση χρήση από τους σπουδαστές των γλωσσικών στοιχείων που παρουσιάζονται στο μάθημα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;
Επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της τεχνολογίας βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας για τις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά και πιο συγκεκριμένα για τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Στο πλαίσιο της αυξανόμενης μετανάστευσης των Ελλήνων προς το εξωτερικό για εύρεση εργασίας, η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη για την πρόσληψη του υποψηφίου σε κάθε κλάδο, ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι το κόστος επιβίωσης στις χώρες αυτές είναι σημαντικά πιο υψηλό από αυτό της Ελλάδας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ... ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων. Βασικός στόχος είναι η βελτίωση της χρήσης των ξένων γλωσσών στο επαγγελματικό περιβάλλον, ώστε οι εργαζόμενοι να μιλούν την γλώσσα που επιθυμούν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά και να μπορούν να ανταπεξέλθουν άψογα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Τα επαγγελματικά προγράμματα είναι η γλώσσα που θα μιλήσει καθημερινά ο εργαζόμενος κατά τη διάρκεια της εργασίας του, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό ακόμη και αν είναι κάτοχος ενός πτυχίου. Άλλωστε, ο κάθε κλάδος και τομέας εργασίας έχει την ορολογία του και φυσικά τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις. Με σεβασμό σε αυτές τις ανάγκες, η Σχολή μας έχει τμήματα που παρακολουθούν οι εργαζόμενοι ανάλογα με:

Τους κλάδους των εταιριών: εξαγωγές, τουριστικά γραφεία, εμπόριο, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, δικηγορικά γραφεία, κατασκευές, μεταποίηση κ.λ.π.
Τη θέση εργασίας τους: πωλητές, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, υπάλληλοι γραφείου, λογιστές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί, γραμματείς, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, κ.λ.π.

Περισσότερες από 350 εταιρίες έχουν εμπιστευθεί τον Εκπαιδευτικό Όμιλο 1st Choice για την άρτια εκπαίδευση των στελεχών τους σε πρωτοποριακά tailor-made προγράμματα στην ειδική ορολογία κάθε γλώσσας και ως βάση των αναγκών κάθε εργαζόμενου και επιχείρησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρίας, υπάρχει η δυνατότητα για ενδοεπιχειρισιακά σεμινάρια σε ολιγομελή τμήματα.


ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ – ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Διακρινόμαστε από την πολυετή εμπειρία σε διπλωματικές και πτυχιακές εργασίες. Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των εργασιών σας κατά τη φοίτησή σας σε ιδιωτικά κολέγια ή πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα προετοιμάζουμε
μεταφράσεις όλων των εγγράφων ακόμη και με ορολογίες σε εξειδικευμένα κείμενα. Με το Σύγχρονο και αποδοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, σεβόμενοι τον χρόνο σας έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα μαθημάτων περιεκτικό, σύντομο που εκμεταλλεύεται την διδακτική ώρα στο έπακρο και σας βοηθάει να μάθετε τη ξένη γλώσσα άριστα και να πετύχετε στις εξετάσεις με την πρώτη!

Δημιουργούμε ένα έντονα φιλικό κλίμα που σας βοηθάει να νιώθετε άνετα και να μη διστάζετε να μας πείτε τις απορίες σας. Πιστεύουμε ότι ο μαθητής πρέπει να φεύγει από την σχολή χωρίς καμία απορία! Σας βοηθάμε επίσης σε θέματα που αφορούν γενικά τις σπουδές σας, όπως για παράδειγμα την επιλογή του προορισμού σας για μεταπτυχιακό.
Πανελλήνιες εξετάσεις – μπορώ να πάρω περισσότερα μόρια από το ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας;

Για την εισαγωγή σε ορισμένες σχολές Ανωτέρων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων απαιτείται η εξέταση σε Ειδικό Μάθημα, δηλαδή σε μία ξένη γλώσσα. Εδώ και 22 χρόνια προετοιμάζουμε τους υποψηφίους για όλες τις γλώσσες που απαιτούνται ως Ειδικό Μάθημα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας την πίεση και το διάβασμα που έχουν οι μαθητές στην τελευταία τάξη του Λυκείου, προσπαθούμε με ειδικά βιβλία και συγκεκριμένες μεθόδους που επικεντρώνονται στα θέματα των εξετάσεων να κατευθύνουμε τους μαθητές μας στην επιτυχία.

ΑΓΓΛΙΚΑ: ποια είναι η σωστή επιλογή του τμήματος και του πτυχίου;
Σήμερα υπάρχουν τόσο πολλά πτυχία (πιστοποιητικά) αγγλικών που υπόσχονται αναγνώριση και ευκολία στην εξέταση που οι υποψήφιοι συχνά παραπλανιούνται και καταλήγουν να κάνουν ελλιπή προετοιμασία. Προτείνουμε την σωστότερη προετοιμασία και συμβουλεύουμε ποια εξέταση θα πρέπει να επιλεγεί. Οι αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών και οι χιλιάδες απόφοιτοί μας, που κατέχουν σήμερα διακεκριμένες θέσεις εργασίας, πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού μας έργου. Σεβόμενοι την παράδοση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και γνωρίζοντας τις ανάγκες της μελλοντικής Ευρωπαικής αλλά και διεθνούς πραγματικότητας στο χώρο της παιδείας, έχουμε την πείρα και τη γνώση να εισάγουμε τη σύγχρονη μεθοδολογία στα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών και να εγγυηθούμε την πρόοδο και την επιτυχία των σπουδαστών μας!


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ

  • Ενισχύουμε την πρωτοβουλία σπουδαστών.
  • Οδηγούμε τους σπουδαστές στις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.
  • Θέτουμε τις βάσεις για τη σωστή εκμάθηση σε ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα.
  • Έχουμε σαφή χρονοδιαγράμματα σπουδών καθώς και εξειδικευμένους και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.
  • Έχουμε καθορισμένο χρόνο απόκτησης πτυχίου και συνεχή ποιοτικό έλεγχο.


ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Γνωρίστε μας τους φίλους σας και κερδίστε εώς και 100% των διδάκτρων σας. Ειδικές τιμές σε εγγραφές φίλων και παρέας άνω των 2 ατόμων!


1st Choice in Global Education

Λ. Μεσογείων 256 – Πλησίον ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

2ος όροφος - 2106521223/ 6983826801
website: www.first-choice.gr
facebook: First Choice in Global Education