Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:31

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το καλοκαίρι δε θα λειτουργεί το μπαλόνι, αφού δεν έχει κλιματισμό!


Ερώτηση κατέθεσε στο Δήμαρχο η δημοτική σύμβουλος Μ. Σιώτου για τη μη χρήση του μπαλονιού τη θερινή περίοδο λόγω μη ύπαρξης κλιματισμού για την ψήξη του χώρου. «Πήρατε ένα μπαλόνι για να καλύψετε τις ανάγκες άθλησης το χειμώνα και τελικά αυτό δε θα λειτουργεί το καλοκαίρι, αφού δεν το πήρατε με κλιματισμό»;

Για να απαντήσει ο Δήμαρχος: «Ξέρετε το μπαλόνι είναι του Δήμου δεν είναι του ΚΟΧ, της Αθλητικής Ένωσης. Παραχώρηση τους κάνουμε. Το καλοκαίρι δε θα γίνεται παραχώρηση, αφού δε μπορεί να λειτουργήσει κλιματισμός εκεί, να μπει, είναι πολύ απλό το θέμα. Δηλαδή τον Αύγουστο θα πάνε να παίξουμε σε ένα κλειστό χώρο, όταν η θερμοκρασία είναι απαγορευτική; Γιατί όταν ήταν ανοιχτό παίζανε; Όταν ήταν ανοιχτός ο χώρος παίζανε εκεί; Επιτρέπουμε στα παιδιά να παίζουν μπάσκετ με 40 βαθμούς θερμοκρασία»; 

Να θυμίσουμε, ότι το μπαλόνι ήρθε με καθυστέρηση τουλάχιστον 7 ετών μέχρι να βρει η δημοτική αρχή τον τρόπο της προμήθειας και εγκατάστασης του. Στήθηκε μέσα στα χρόνια της καραντίνας και ουσιαστικά αυτή την αθλητική σεζόν έχει δοθεί σε χρήση. Έτσι, στην πορεία τοποθετήθηκε η δεξαμενή για το πετρέλαιο, δυο μέρες πριν τον καταστροφικό χιονιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, με αποτέλεσμα να «ξεχαστούν» οι υπεύθυνοι να ανάψουν εγκαίρως τη θέρμανση και η ολέθρια πτώση και καταστροφή του να είναι αναπόφευκτη.

Έτσι φτάσαμε και στην πρώτη ουσιαστικά καλοκαιρινή περίοδο, όπου ανακαλύφθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν προπονήσει χωρίς σύστημα… ψύξης. Αλλά για την αγορά κλιματισμού -κόστους γύρω στις 15.000 ευρώ- σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δείχνει να έχει καμία πρόθεση.

Οπότε, εκεί που το πρόβλημα ήταν ότι τα παιδιά έχαναν τις προπονήσεις τους λόγω βροχής στα ανοιχτά γήπεδα, τώρα ψάχνουν πάλι άλλο γήπεδο, λόγω… βρασμού! Σε μία χώρα που το περισσότερο διάστημα έχει καλοκαιρία.

Έτσι, τελικά ο Δήμος έχει μείνει με τα ελάχιστα γηπεδάκια που μπορούν να αθληθούν ελεύθερα μικροί και μεγάλοι.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.