Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 01:06

Σε 7 σχολεία Παπάγου και Χολαργού επιπλέον επισκευές από τις προγραμματισμένες


protodimerga

Συμπληρωματικά έργα για τα συστεγαζόμενα 1ο Δημοτικό και 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, 2ο-3ο Δημοτικά και 2ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, 2ο-3ο Νηπιαγωγεία Χολαργού ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ύψους σχεδόν 74.000 ευρώ. Προβλήματα τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί όταν έγινε η μελέτη για τη διετή εργολαβία 2018-2019 και όσον αφορά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού αναδείχθηκαν σε ρεπορτάζ του myxolargos/mypapagos.gr τον περασμένο Μάρτιο.

Στην έκθεση που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να αιτιολογήσει τις τρεις επιπλέον παρεμβάσεις αναφέρεται η επικινδυνότητα του κτιρίου της Περικλέους λόγω προβλημάτων στο φέροντα οργανισμό του 1ου Δημοτικού. Ένα πρόβλημα που είχε καταγραφεί και με φωτογραφίες αφού ήταν ορατό σε κάθε περαστικό. Ένα πρόβλημα που ακριβώς όπως αναφέρει και η έκθεση της υπηρεσίας αποτελεί μεγάλο κίνδυνο: "Μετά την εμφάνιση των περιστατικών, έγιναν επί τόπου αυτοψίες, έλεγχοι και αποκαλύψεις των σαθρών σκυροδεμάτων και των οξειδωμένων οπλισμών, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος και η έκταση των βλαβών. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν εκτεταμένες βλάβες και επείγει άμεσα να αποκαλυφθούν και επισκευαστούν όλα τα σαθρά σκυροδέματα ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα για λόγους δημοσίας ασφάλειας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους σχολείου με μεγάλη παρουσία κόσμου και άμεσο κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια".

Να θυμήσουμε ότι για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, όπως και για τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της πόλης, είναι σε εκκρεμότητα και τα έργα της αναβάθμισης του αύλειου χώρου, λόγος για τον οποίο δε λειτούργησε ο δημοτικός κινηματογράφος αυτό το καλοκαίρι.

Επιπλέον παρέμβαση θα γίνει στο στέγαστρο της κεντρικής εισόδου των 2ου-3ου Δημοτικών και 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου που κατέρρευσε, ευτυχώς όχι σε ώρα λειτουργίας! Ένα σχολικό συγκρότημα που επίσης "απασχόλησε" την επικαιρότητα με την οξεία αντίδραση του Συλλόγου Γονέων που διεκδίκησε την άμεση επίλυση χρόνιων προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα.

Και τέλος στην επιπλέον σύμβαση εντάχθηκε και η μόνωση του κτιρίου των 2ου-3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού, αίτημα που διεκδίκησαν ως πρώτη προτεραιότητα οι δύο Σύλλογοι Γονέων.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.