Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 00:05

Επανεκκίνηση για τον Ερυθρό Σταυρό από τον Παπάγου-Χολαργό


eesoloi

Μία πρώτη παρουσίαση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κοινό του Παπάγου και του Χολαργού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το απόγευμα στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Δημαρχείου.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν ενημερωτικό χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Αυγερινός ο οποίος έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή, αλλά ανέφερε και τους νέους στόχους που έχει θέσει η πρώτη φορά εκλεγμένη κεντρική διοίκηση.

eesproedros

Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση με έναν έντονα συναισθηματικό λόγο η ταμίας του Ε.Ε.Σ. κα Γιαννοπούλου αρχικά γιατί η ίδια όπως ανέφερε μεγάλωσε και έζησε αρκετά χρόνια στου Παπάγου κι έχει δεσμούς με την πόλη μας. Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του λόγου της αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε μία ομάδα στελεχών για την εξυγίανση του ΕΕΣ "με μάχες σε δικαστικές αίθουσες που δεν μπορείτε να φανταστείτε", όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη πρσοπάθεια που πρέπει να γίνει στο εξής ουσιαστικά για την επανεκκίνηση του ΕΕΣ αλλά και για την ανάκτηση ξανά της περηφάνιας του Ερυθροσταυρίτη.

Ακολούθησαν ομιλητές από τους τομείς δράσης του ΕΕΣ. Απο τον τομέα Νοσηλευτικής όπου αναπτύχθηκε η επιμόρφωση εθελοντών κυρίως σε πρώτες βοήθειες. Από τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας όπου αναφέρθηκε εκτενώς η βοήθεια σε αναξιοπαθούντες και ανήμπορους ακόμη και κατ οίκον. Και από τον τομέα Νεότητας όπου δόθηκε κύρια έμφαση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και μέσω προγραμμάτων στα σχολεία για τις έννοιες του εθελοντισμού, αλλά και στην εκπαίδευση τους για τις σωστές πρώτες κινήσεις αυτοπροστασίας σε έκτακτα περιστατικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την κεντρική διοίκηση του Ε.Ε.Σ. ο Πρόεδρος Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Σκούμας, η Ταμίας Ελένη Γιαννοπούλου και το Μέλος Αντώνιος Ασημακόπουλος.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Χολαργιώτης Σύμβουλος Γιάννης Κεχρής.  

Στη διοίκηση του νέου Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Παπάγου-Χολαργού εκλέχτηκαν πρόσφατα οι: Πρόεδρος Γιάννης Φράγκος, Αντιπρόεδρος Αγγελική Κούτρα, Γενικός Γραμματέας Κατερίνα Τούτουζα, Ταμίας Αλέκα Παπασαββίδου, Μέλη Ιωάννα Γιαννοπούλου, Ηλίας Κουρεμέτης, Κώστας Λουκέρης, Μάρω Πατσαρίση και Χριστίνα Χαραμή.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.