Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:09

Έναρξη για τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του Ζουρούδειου


vravefsiiatriki

Με τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς άνοιξε τις πόρτες του το Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Κέντρο "Αντιγόνη Ζουρούδη" στο φιλόξενο, κατάμεστο, ιδιόκτητο χώρο του, κληροδότημα της Πασιθέας Ζουρούδη-Σαλιγκάρου επί της οδού Πολυμνίας στο Χολαργό.
Όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με την παρακαταθήκη της φιλάνθρωπου γιατρού ιδρύτριας του Σωματείου Πασιθέας Ζουρούδη και φέτος βραβεύτηκε μαθήτρια από το 1ο Λύκειο Χολαργού που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή. Στην εκδήλωση μίλησε η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Ευριδίκη Μπέσιλα ενώ στο καλλιτεχνικό μέρος την επιμέλεια του οποίου είχε η σολίστ Μιμή Ρουφογάλη, συμμετείχε η χορωδία του ΚΑΠΗ υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα.

dinazouroudeio

Το Διοικητικό Συμβούλιο έφτιαξε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων για το προσεχές τρίμηνο δείτε τις προτάσεις που περιλαμβάνει:

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
Θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα» στη σκηνή του θεάτρου «Broadway».
Η σπουδαία μουσική κωμωδία και μία από τις πιο ωραίες ταινίες της Φίνος Φιλμ, η θρυλική «Παριζιάνα» των Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο, να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
Επίσκεψη στο «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών» (Οδός Παπαρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα). Ένα άκρως ενδιαφέρον μουσείο αφιερωμένο στην πόλη των Αθηνών με μια μεγάλη συλλογή από 40.000 περίπου αντικείμενα από την ελληνική αρχαιότητα έως τον 21ο αιώνα για την ιστορία της πόλης των Αθηνών, ως πρωτεύουσας κράτους.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
Θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Tο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για την προβολή και διατήρηση της ελληνικής ιστορίας και της ιστορικής μνήμης, υλοποιεί ξανά μία μεγάλη παραγωγή με ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και ρεαλιστικές βιντεοπροβολές, εκμεταλλευόμενο τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει η υπερσύγχρονη σκηνή της αίθουσας «Αντιγόνης» με τον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακό οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων μας που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σύνθετο έργο που φέρνει στην επιφάνεια άγνωστα στοιχεία για την εποχή του Μεσοπολέμου, η οποία υπήρξε μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της Ελλάδας.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020
Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου στην αίθουσα εκδηλώσεων (Πολυμνίας 44, Χολαργός) στις 10:00 πμ. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή στις 12 Ιανουαρίου 2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Η παρουσία όλων των μελών είναι επιβεβλημένη.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας απολαμβάνοντας ζεστούς λουκουμάδες και ανταλλάσοντας ευχές για το Νέο Έτος.  Για την ώρα και το χώρο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Σοφία Μπαθρέλλου 210-6523747 & 6979110320 ή στην κα Ντίνα Καλλιοντζή-Νικολοπούλου 6946303688.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.