Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:52

Βροχές φέρνει ο Νοέμβριος σε Παπάγου και Χολαργό


vroxes

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Ο Νοέμβριος, κατά τις πρώτες του ημέρες, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον τίτλο του "πιο επικίνδυνου", όσον αφορά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, μήνα του έτους, και έδωσε δυο αξιόλογα περάσματα βροχών και καταιγίδων στις περιοχές του Παπάγου και του Χολαργού, χωρίς ωστόσο τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη διάρκεια. Η θερμοκρασία, πάντως, διατηρείται σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα, και το Φθινόπωρο, μέχρι στιγμής, είναι από τα θερμότερα των τελευταίων ετών.

Οι επόμενες ημέρες, προβλέπεται να συνεχιστούν σε ανάλογο μοτίβο: Περιόδους με γενικά ήπιο καιρό, οι οποίες θα διακόπτονται από ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα δίνουν περάσματα βροχών/καταιγίδων.
Βροχές και, ενδεχομένως καταιγίδες, προβλέπεται να σημειωθούν την Κυριακή και από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Αντίθετα, το Σάββατο, η Δευτέρα και η Τρίτη, προβλέπεται να χαρακτηριστούν από ήπιο καιρικό σκηνικό, με ηλιοφάνεια και διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι, κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών, θα εναλλάσσονται από νοτιάδες σε δυτικούς, κατά διαστήματα ενισχυμένους (κυρίως από την Τρίτη, είναι πιθανό να υπάρξουν διαστήματα με πολύ ισχυρούς ανέμους), με αποτέλεσμα την διατήρηση της θερμοκρασίας σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το υγρό, θερμό και, κατά περιόδους βροχερό μοτίβο, θα συνεχιστεί στην περιοχή μας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα και δεν προβλέπεται ουσιαστική μεταβολή στην θερμοκρασία, μέχρι τότε. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως μέσα σε αυτό το διάστημα, ενδέχεται να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα ευνοήσουν την εκδήλωση έντονων φαινομένων τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα και καλό θα είναι να υπάρχει σχετική εγρήγορση και προετοιμασία στις ευάλωτες περιοχές.

Καλό Σαββατοκύριακο!


* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.