Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 21:17

"Αναβλήθηκε, δεν ματαιώθηκε" η δενδροφύτευση στο οικόπεδο της Παναγιώτου


panagiotouargyrob

Και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου εξέδωσε ανακοίνωση (13/11/2019) για το θέμα του οικοπέδου της Παναγιώτου που πήρε μεγάλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση Οικονόμου ότι θα προχωρούσε σε δενδροφύτευση.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η δενδροφύτευση σε οικόπεδο του Παπάγου που προορίζετια για σχολείο δεν πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα όμως με έγκυρες πηγές του myxolargos/mypapagos.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου δήλωσε ότι "απλά αναβλήθηκε, δεν ματαιώθηκε". Ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Παπάγου που είχαν "χαρακτηρίσει" το συγκεκριμένο οικόπεδο σε χώρο πρασίνου, για αυτό και η διαμόρφωση του σε πλατεία καθώς και η ονοματοδοσία. Την ίδια ώρα,  ο Δήμαρχος χαρακτήριζε ως "προσωπική άποψη" τη στάση Οικονόμου, με προσωπική του εντολή δεν προχώρησε η δενδροφύτευση την περασμένη Κυριακή, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει στη δημοσιότητα την απάντηση του. 


Διαβάστε όλόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Σύλλογου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου που ακολουθεί:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμοι κύριοι,

Μείναμε πραγματικά ενεοί, μετά την παρακολούθηση μαγνητοσκοπημένου αποσπάσματος συνεδρίασης της 11ης Νοεμβρίου 2019 του ΔΣ Παπάγου-Χολαργού. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα φαίνεται ξεκάθαρα ο εκτελών χρέη Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Παπάγου κύριος Οικονόμου, μετά την αποχώρηση των εκπρόσωπων των ΔΣ των Σχολείων της περιοχής μας και αφού έχει προηγηθεί συζήτηση σχετική με την ανέγερση νέου σχολείου στην
Πλατεία Παναγιώτου, να ανακοινώνει (και μάλιστα εκτός θεματολογίας) την απόφαση (εικάζουμε δικής του) για προγραμματισμένη δενδροφύτευση 120 δενδρυλλίων στη Πλατεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ την Κυριακή 17/11/2019.
Το γεγονός αυτό και η καταφανέστατα αυθαίρετη, άκυρη και άκαιρη απόφαση, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με ότι γνωρίζουμε έως σήμερα αλλά και της προηγούμενης συζήτησης στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ και ταυτόχρονα ακυρώνει όλες τις προφορικές συζητήσεις και προσωπικές δεσμεύσεις για την μελλοντική χρήση της συγκεκριμένης τοποθεσίας. Επιπροσθέτως, γεννά πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της χρονικής στιγμής ανακοίνωσης/απόφασης και της ίδιας της
ενέργειας από διορισμένο εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος με τις αποφάσεις και τις ενέργειες του δεσμεύει τον Δήμο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο ΜΟΝΟΣ χώρος ο οποίος ΔΕΝ παρουσιάζει κανένα νομικό ή άλλο κώλυμα για μελλοντική κατασκευή σχολικού κτιρίου, σύμφωνα πάντα και με τους υπεύθυνους των κτιριακών υποδομών.
Η ανέγερση σχολικού κτιρίου στην συγκεκριμένη τοποθεσία αποτελούσε (και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα αποτελεί) ιδανική περίπτωση, σύμφωνα με τις δικές σας δεσμεύσεις, στις προεκλογικές συζητήσεις μας επί του θέματος.
Η ανέγερση σχολικού κτιρίου αποτελεί βασική ανάγκη και διακαή πόθο της πλειοψηφίας των κατοίκων της κοινότητας Παπάγου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με ποιους ακριβώς κατοίκους  συνομιλεί ο κος Οικονόμου και επικοινωνεί με περίσσεια σιγουριά ότι οι κάτοικοι του Παπάγου δεν επιθυμούν ανέγερση σχολείου αλλά, άκουσον άκουσον, δενδροφύτευση.
Για την διατήρηση της συνέπειας μεταξύ λόγου και πράξεων, κάτι το οποίο σας χαρακτηρίζει και σας αντάμειψε με άλλη μια θητεία ως Δήμαρχος αλλά και για να μπορέσουμε επιτέλους να καλύψουμε μια από τα πιο σημαντικές ανάγκες μας ως δημότες, σας εφιστούμε την προσοχή επί του θέματος και είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ακύρωση αυτής της ούτως ή άλλως παράλογης και αυθαίρετης απόφασης.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και συζητήσεις μας προεκλογικά, κατά τις οποίες είχατε δηλώσει ότι η αναβάθμιση και η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων αποτελεί κύριο μέλημα σας. Όπως αντιλαμβανόμαστε και στην παρούσα φάση, συνεχίζετε να στηρίζετε το δίκαιο αίτημα μας για τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης σχολικής μονάδας, η οποία όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις, αλλά και την ανέγερση νέου
σχολικού συγκροτήματος στην νυν «Πλατεία» Παναγιώτου για την αποσυμφόρηση των Δημοτικών της περιοχής μας. Να σας υπενθυμίσουμε μόνο ότι υπάρχουν «μόνιμες» πλέον αίθουσες προκάτ / κοντέινερ για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης αλλά και το ότι πάνω από 400 παιδιά συνωστίζονται σε μόλις 2 τουαλέτες στο συγκρότημα μας!

Αναμένουμε την έγγραφη τοποθέτηση σας στο θέμα και προσβλέπουμε στην δημιουργική συνεργασία μας με στόχο το μέλλον της περιοχής μας που είναι τα παιδιά όλων μας!


Με εκτίμηση,
Εκ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου

                                                      Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας
                                                   Σπύρος Πήλιος                                                   Παναγιώτης Ιωαννίδης


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.