Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:35

Ο Δ. Οικονόμου στο Δ.Σ. του Δικτύου Υγιών Πόλεων


eddipy

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) για την επόμενη πενταετία ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου Δημήτρης Οικονόμου.

Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και
Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Σήμερα αριθμεί 229 Μέλη Ο.Τ.Α από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 13 μελές Δ.Σ.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η κατ’ αρχήν πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια η πρόσφατη ανανέωση της πιστοποίησης αυτής (Οκτώβριος 2014), ως ένα από τα 32 Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.