Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 12:12

Κάλεσμα διαμαρτυρίας γονέων στο Δημαρχείο για τη θέρμανση στα σχολεία

roloiaeriou

Εκτεταμένη αγανάκτηση προκάλεσε το γεγονός της έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Χολαργό και στου Παπάγου. Η θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από συλλογικότητες γονέων (φωτό από τη σελίδα του Συλ. γονέων του 3ου Δημοτικού Παπάγου) επέσπευσε όπως φαίνεται τα κατά τ' άλλα αργά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής και μετά τη δημόσια συγνώμη του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Χρήστου Πετράκη, νεότερη ανακοίνωση εκδόθηκε από το Δημαρχείο που ενημέρωνε για την αποκατάσταση της σύνδεσης στα 1ο, 2ο-3ο, 4ο Νηπιαγωγεία Χολαργού και 2ο–3ο, 4ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού.

Ωστόσο νωρίτερα κάλεσμα σε διαμαρτυρία για αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το πρωί στο Δημαρχείο είχε απευθύνει τόσο η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού όσο και η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παρά τη σύνδεση κάποιων σχολείων τα ερωτήματα που τέθηκαν χρίζουν οπωσδήποτε απαντήσεων σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, απαντήσεις που οι γονείς που θα παραβρεθούν στο Δημαρχείο θα ζητήσουν να πάρουν.

Νωρίς το απόγευμα ανακοίνωση εξέδωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τούτουζας στην οποία αναφέρει:

"Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση στον Δήμο μας. Τα παιδιά μας βιώνουν από νωρίς την έννοια της κοινωνικής αναισθησίας και τι σημαίνει αναποτελεσματικός δημοτικός μηχανισμός.
Το γεγονός: δεν έχει γίνει συντήρηση καυστήρων στα σχολεία και για το φυσικό αέριο και κατά συνέπεια μαθητές κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση.
Η ευθύνη; Το κονδύλι και το έργο ανήκει στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου μας κατά δήλωση του προέδρου της Χρήστου Πέτρακη στην τελευταία συνεδρίαση τους.
Και ερωτώ: Γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό και φτάσαμε τώρα να κρυώνουν τα παιδιά μας;
Τι τους εμπόδισε;
Μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τόσο άμεση ανάγκη και με τι χρονοδιάγραμμα;
Ελπίζουμε σε μια απάντηση ουσίας και περισσότερο ευχόμαστε να κάνουν έστω με καθυστέρηση τη δουλειά τους, αφού προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι τα παιδιά".

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

Για την απαράδεκτη ενέργεια του Δήμου Παπάγου Χολαργού να αφήσει χωρίς θέρμανση τα σχολεία της Ά/βάθμιας Εκπαίδευσης

Για άλλη μία χρονιά και στο δήμο μας οι γονείς που έχουν παιδιά στην Ά/βάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς καταστάσεις σε σχέση με τα σχολικά κτήρια. Σας να μη έφτανε η έλλειψη σχολικών αιθουσών, οι κακές συντηρήσεις, ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία.
Η Ά/βάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου άφησε απλήρωτη (!!!) τη ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα η τελευταία να κόψει το φυσικό αέριο και να σφραγίσει τα ρολόγια των παροχών.
Και αυτό βέβαια συνέβη χωρίς καμία ειδοποίηση στους γονείς που καλούνται τώρα να στείλουν τα παιδιά τους στο κατά τα άλλα Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο με κίνδυνο να αρρωστήσουν.
Η Δημοτική Αρχή έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Σε ένα Δήμο που διατείνεται ότι έχει πλεόνασμα 7.500.000,00 € που για να δημιουργηθεί πληρώνουμε όλοι μας φόρους, δημοτικά τέλη, είναι απαράδεκτο να μην πληρώνεται το Φυσικό Αέριο στα σχολεία.
Ευθύνη όμως έχουν και οι κυβερνήσεις, τόσο η τωρινή (ΝΔ) όσο και η προηγούμενη (ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν καταστήσει Δημόσιες Επιχειρήσεις που έχουν φτιαχτεί με τα λεφτά του ελληνικού λαού, όπως η ΔΕΠΑ, να λειτουργούν με τα περίφημα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια. Ποια είναι αυτά τα κριτήρια;
Αν δεν πληρώσεις δεν έχεις θέρμανση. Ακόμα και όταν πρόκειται για σχολεία!
Αυτή λοιπόν είναι η κανονικότητα που ευαγγελίζονται. Οι γονείς και τα παιδιά «χρήστες υπηρεσιών» εκπαίδευσης, ο Δήμος «πελάτης» στη ΔΕΠΑ κ.ο.κ. Και οι ανάγκες μας στο περιθώριο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ καλεί όλους τους γονείς σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη ώρα 09.00 στο Δημαρχείο, και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
O επικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης,
Ο δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γεώργιος,
Η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.