Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 01:03

"Light" ψυχρή εισβολή σε Παπάγου και Χολαργό


krioperpatima

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Ο Δεκέμβριος, από την πρώτη του κιόλας ημέρα, έδειξε "αποφασισμένος", στο προάστιο του Παπάγου και του Χολαργού, να βάλει τέλος στο "σερί" υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησε για αρκετές εβδομάδες και να συμπεριφερθεί σαν Χειμωνιάτικος μήνας. Έτσι, από την πρώτη Δεκεμβρίου, με μία "light" ψυχρή εισβολή, η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση στην περιοχή μας.

Ακόμα πιο "χειμωνιάτικο" ήταν το τριήμερο: Τρίτη - Πέμπτη, οπότε και η θερμοκρασία σημείωσε νέα πτώση, η οποία έγινε έντονα αισθητή εξαιτίας του ενισχυμένου Βοριά. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό μας σταθμό, η μέση θερμοκρασία του Δεκεμβρίου, μέχρι στιγμής είναι 11,3 °C και η απόλυτα ελάχιστη 7,3 °C , θερμοκρασίας πολύ κοντά στα κλιματικά δεδομένα για την εποχή.

Από την Παρασκευή, ο καιρός επέστρεψε σε πιο ήπιες συνθήκες, οι οποίες λίγο πολύ θα διατηρηθούν μέχρι και την επόμενη Τρίτη. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, μέχρι τότε, θα είναι η εναλλαγή ηλιοφάνειας με συννεφιά και η διατήρηση των θερμοκρασιών σε υψηλά επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 18°C. 

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού, προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους και, προς τα τέλη της εβδομάδας, την πτώση της θερμοκρασίας. Κατά την διάρκεια αυτού του διαστήματος μάλλον θα υπάρξουν εξάρσεις με έντονο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα κυλήσει με γενικά ήπιες συνθήκες ενώ η πιθανότητα να σημειωθεί αισθητή πτώση στην θερμοκρασία, κατά την επόμενη εβδομάδα, είναι μικρή.

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.