Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:28

Με ανοιξιάτικο καιρό θα έρθουν τα Χριστούγεννα


liakada

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Καλοκαιρία ακολούθησε ήδη από την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.
Πιο συγκεικριμένα από το απόγευμα του Σαββάτου, τα φαινόμενα υποχώρησαν, και μία περίοδος "καιρικής ανάπαυλας" ξεκίνησε και θα διατηρηθεί καθ'όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση ηλιοφάνειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, την έλλειψη αξιόλογων βροχοπτώσεων και την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στα μέσα της εβδομάδας θα προσεγγίσει τους 20°C.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το ήπιο και σχετικά θερμό σκηνικό θα κυριαρχήσει μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο, και μάλλον η παραμονή των Χριστουγέννων, θα εορταστεί στην πόλη μας με συνθήκες που παραπέμπουν περισσότερο σε "Άνοιξη".

Ωστόσο, αρχίζει να διαμορφώνεται ξεκάθαρη τάση για σοβαρή μεταβολή του καιρού μετά τα Χριστούγεννα και ίσως οι τελευταίες ημέρες του έτους να εξελιχθούν σε καθαρά χειμωνιάτικο φόντο, με την θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα και τον λευκό επισκέπτη να κάνει την εμφάνισή του στον Υμηττό και, γιατί όχι, και στην πόλη μας...

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.