Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 01:30

Άστατος καιρός με χαμηλές θερμοκρασίες που βοηθά να μείνουμε σπίτι


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Μπορεί η 'Άνοιξη, από καιρικής άποψης, να έκανε τα πρώτα δυνατά της "λακτίσματα" κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Χειμώνας όμως, επιφύλασσε μία δυνατή "αντεπίθεση" για την περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία τις τελευταίες ημέρες, έγινε αντιληπτή, με έμμεσο τρόπο, και στην περιοχή μας. Μπορεί η θερμοκρασία στην Αττική να μην σημείωσε πτώση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η υποχώρηση του υδραργύρου, όμως, έγινε αντιληπτή, η συννεφιά επικράτησε και οι βροχές έκαναν την εμφάνισή τους.

Τα φαινόμενα, που θα συνεχίστηκαν, κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, προβλέπεται να ενταθούν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και να αποκτήσουν, κατά διαστήματα, ισχυρό χαρακτήρα, συνοδεία ενισχυμένων ανέμων. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν κατά την διάρκεια του απογεύματος. Η θερμοκρασία, θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (κοντά στους 10°C).

Το Σαββατοκύριακο, θα επικρατήσει άστατος καιρός με αρκετή συννεφιά και, κατά διαστήματα, βροχές, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Κυριακή.

Ο άστατος και, κατά διαστήματα βροχερός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και το τέλος του μήνα ενώ και οι πρώτες ημέρες του Απριλίου αναμένεται να κυλήσουν σε ανάλογο καιρικό σκηνικό.

Ο καιρός, λοιπόν, θα είναι σύμμαχος προδιαθέτοντας τους περισσότερους πολίτες της πόλης να μείνουν στο σπίτι συμβάλλοντας στην εκστρατεία κατά της μετάδοσης του Κορωνοϊού, η εξάπλωση του οποίου προβλέπεται να συνεχιστεί με αυξητική τάση τις επόμενες εβδομάδες, μάλλον όμως έχουμε προλάβει μια ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων σε βαθμό που θα εξαντλούσε το σύστημα υγείας.

Όσον αφορά την συσχέτιση της εξάπλωσης του ιού με την άνοδο της θερμοκρασίας, οι ενδείξεις που έχουμε είναι αρκετά ενθαρρυντικές, προς την κατεύθυνση ότι μάλλον και αυτός ο ιός δεν αγαπάει τις υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς όμως να υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία για την συμπεριφορά τους και χωρίς αυτό να σημάνει και την πλήρη εξάλειψή του κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού.

Καλό Σαββατοκύριακο με υγεία σε όλους!!!


* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.