Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 16:43

Ανησυχία για τους όρους καθαριότητας των σχολείων Χολαργού και Παπάγου


Από τη Δευτέρα και οι μικρότεροι μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα βρεθούν ξανά στα θρανία τους. Όμως δεν είναι πολύς καιρός, λίγο πριν την καραντίνα και την εξάπλωση του κορωνοϊού, που οι σχολικές κοινότητες διεκδικούσαν περισσότερη καθαριότητα στα σχολεία ειδικότερα του Χολαργού, όπου τότε υπήρχε μόνο ο ιός της γνωστής γρίπης. Τότε που η λέξη καθαριότητα έπαιζε σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα. Ενώ το θέμα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού. 

Εύλογη λοιπόν η ανησυχία των γονέων που καλούνται τώρα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μη έχοντας και καμία άλλη επιλογή αρκετοί από αυτούς, αφού πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Με δεδομένα ότι οι βασικοί καθαριστές των Δημοτικών σχολείων έχουν μεταφερθεί στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ότι η καθαριότητα θα πρέπει να γίνεται δύο φορές κατά τη διάρκεια του ωραρίου. Και ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τετράμηνες συμβάσεις για σχολικούς καθαριστές οι οποίοι θα πρέπει να προσληφθούν μέχρι την... Παρασκευή από τους Δήμους (;!), η ανησυχία των γονέων καθώς περνούν αυτές οι μέρες, αυξάνει!


Διαβάστε μήνυμα μητέρας αναγνώστριας του myxolargos/mypapagos.gr που αποτυπώνει τους προβληματισμούς των γονέων λίογ πριν το κουδούνι: "Ανοίγουν τα δημοτικά... Βγήκε η υπουργός και το ανακοίνωσε. Λέει μέσα σε όλα τα άλλα πως θα απολυμαίνονται οι αίθουσες κατά την διάρκεια της ημέρας δύο φορές. Και ρωτώ, προσλάβανε καθαρίστρια στα 2ο και 3ο Δημοτικά του Χολαργού; Ένα χρόνο παλεύουμε οι γονείς γι αυτό. Έχουν εξασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών μας; Έχουν την ευθύνη και ανοίγουν το σχολείο; Ή το ανοίγουμε γιατί το είπε το υπουργείο και ότι γίνει;! Κατά τα άλλα αν δεν τηρούνται τα μέτρα αλλού, πέφτουν αρκετά πρόστιμα. Το σχολείο είναι άλλο... κράτος. Εκεί δεν πειράζει να μην τηρούνται τα μέτρα και ο νόμος του Υπουργείου!!! Παρακαλώ να το προβάλλεται.. Μπας και τώρα καταφέρουμε κάτι... Μπας και..."


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.