Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 07:07

"Τώρα που περπάτησα πολύ, είδα πόσο βρώμικος είναι ο Χολαργός"!


 

Δεκάδες τα μηνύματα στο myxolargos/mypapagos.gr αλλά και γενικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις συζητήσεις μεταξύ των δημοτών που λόγω lock down και καραντίνας περπάτησαν στους δρόμους του Χολαργού πολύ περισσότερο από ότι συνήθως και συνεχίζουν να περπατούν. Το συμπέρασμα ένα και κοινό. "Πόσο βρώμικα είναι πεζοδρόμια, πάρκα, δρόμοι, κάδοι, όλα στο Χολαργό"!

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τους αγανακτισμένους περιπατητές, με σχόλια και παρατηρήσεις αυτή την περίοδο που τους δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσουν και να δουν τις ασχήμιες της πόλης. Μία συνήθεια που πολλοί από αυτούς ενέταξαν στην καθημερινότητα τους και στη συνέχεια.

 

Οι οδηγίες για την περισυλλογή ογκωδών (καναπέδες, στρώματα κλπ) αντικειμένων άγνωστες στους περισσότερους κατοίκους της πόλης. Το ίδιο και για τα πράσινα από τα κλαδέματα των κήπων. Η λειτουργία των καφέ κάδων για τα οργανικά απέτυχε παταγωδώς. Κάδοι με ανοιχτά ή σπασμένα καπάκια και πεντάλ, καλαθάκια ξεχειλισμένα. Ενώ τα πεζοδρόμια παρότι γεμάτα περιττώματα δεσποζόμενων κατά κανόνα τετράποδων, χωρίς σύστημα επιβολής προστίμων, όπως προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας, αλλά και με ελάχιστους οδοκαθαριστές η εικόνα είναι σταθερά αποκρουστική. Ενώ ιδιαίτερη φροντίδα και αρκετά θετικά διαφορετική η εικόνα σύμφωνα με τα μηνύματα, στην περιοχή γύρω από το Δημαρχείο στη βιτρίνα της πόλης δηλαδή.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.