Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 00:45

Με πούλμαν η μεταφορά νηπίων από τον κάτω Χολαργό, στο Πολωνικό;


Τις αιτήσεις προς την Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος σύμφωνα με έγκυρες πηγές του myxolargos/mypapagos.gr για την καθημερινή μεταφορά προνηπίων και νηπίων από την κάτω περιοχή του Χολαργού στο υπό μίσθωση ακίνητο της οδού Ναυαρίνου, το οποίο θα φιλοξενήσει το μεταφερόμενο 3ο Νηπιαγωγείο Χολαργού.

Με την ένταξη του Δήμου στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, όπου από το Σεπτέμβριο υποχρεωτικά πλέον και τα παιδιά από 4 ετών φοιτούν στο Σχολείο και όχι σε Παιδικό Σταθμό, ο πληθυσμός των μικρών μαθητών που θα φιλοξενηθούν στα Νηπιαγωγεία, σχεδόν διπλασιάστηκε. Τα δεδομένα αυτά παρουσίασαν έναν πολύ μεγάλο πληθυσμό νηπίων και στις δύο Κοινότητες του Δήμου, ενώ παρατηρήθηκε μία συσσώρευση στην κάτω περιοχή του Χολαργού.

Αποτέλεσμα το 3ο Νηπιαγωγείο Χολαργού από ένα τμήμα που είχε, να δημιουργήσει φέτος τέσσερα, και πιθανώς πέντε και να μετατρέπεται σε ένα πολυδύναμο Νηπιαγωγείο, αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό Δήμου και Διεύθυνσης Εκπαίδευσης θα συγκεντρώσει και όλες τις υπεράριθμες εγγραφές από τα υπόλοιπα Νηπιαγωγεία της Κοινότητας.

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των συλλογικών τους οργάνων στην τελική ευθεία, με το Δήμαρχο να καλείται να δώσει μια λύση για το πώς θα μεταφέρονται παιδιά ακόμη και από τη... Μεσογείων στη Ναυαρίνου! Με δεδομένο ότι τα περισσότερα υπεράριθμα γράφτηκαν στο 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού (Αρτέμιδος) το οποίο καλύπτει την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Χολαργού.

Την ίδια ώρα τα παράπονα των γονέων που ήδη έχουν καταλάβει τι τους περιμένει, αυξάνουν καθημερινά.

Έτσι έπεσε στο τραπέζι η λύση της μεταφοράς με πούλμαν. Η μεταφορά μαθητών σε δημόσια σχολεία προβλέπεται, όταν η απόσταση κατοικίας και σχολείου είναι μεγάλη και καλύπτεται με δαπάνη της εκάστοτε Περιφέρειας. Μία διαδικασία όμως αρκετά χρονοβόρα για την έγκριση της, αλλά και με θέματα που μπορεί να προκύψουν κυρίως λόγω της μικρής ηλικίας των μαθητών που θα μεταφέρονται.

Εν αναμονή, λοιπόν των εξελίξεων, αλλά και της εφαρμογής του νέου Νόμου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και... γεμίζει τα τμήματα με 25 αντί 22 παιδιά.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.