Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:50

Ο ΟΑΕΔ θα καλύψει την καθαριότητα στα σχολεία Παπάγου και Χολαργού για... 8 μήνες


 

Μέσω τους προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα καλυφθούν πρόσκαιρα και για 8 μήνες οι ανάγκες στην έλλειψη καθαριότητας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού, αλλά και στα σχολεία του που τόσο πονοκέφαλο δημιούργησε στη Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μετά την κατάθεση αιτήσεων των ωφελούμενων ανέργων, που ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα (6/7), στο Δήμο πρόκειται να έρθουν 20 άτομα ως βοηθοί εργασιών καθαριότητας καθώς και 14 άτομα ως γενικών καθηκόντων σχολείων.

Ειδικό καθεστώς στην κοινωφελή εργασία για τις θέσεις στα σχολεία

Εκτός του "εμποδίου" της απαγόρευσης εισόδου στα σχολεία ατόμων που δε σχετίζονται με τη σχολική κοινότητα που αίρεται με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ειδικές διατάξεις ισχύουν και στη διάρκεια της σύμβασης όσων καταλάβουν θέσεις σε σχολεία.
Στην προκήρυξη αναφέρεται σχετικά:
"Σε ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις που άπτονται ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να παραταθεί έως (2) μήνες και δεκαπέντε (15) ημέρες, πέραν της προβλεπόμενης από την πρόσκληση συνολικής διάρκειας έκαστου προγράμματος και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου προβλεπόμενου από την πρόσκληση αριθμού ημερομισθίων ήτοι 200 ημέρες απασχόλησης/ασφάλισης.
Στις περιπτώσεις αυτές η απασχόληση των ωφελουμένων αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους, εφόσον οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές.

Άγνωστο ακόμη παραμένει αν θα ανανεωθεί και πότε το πρόγραμμα της καθαριότητας των σχολείων μέσω του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Το πρόγραμμα έληξε με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2019-2020 με Υπουργική Απόφαση η οποία προέβλεπε το τέλος τους προγράμματος και παρότρυνε τους Δημάρχους να καλύψουν τις θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος συνολικά 89 θέσεις απασχόλησης και συγκεκριμένα:

20 ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
8 ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
2 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
14 ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩN
7 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
1 ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ
6 ΚΗΠΟΥΡΩΝ
2 ΚΛΗΤΗΡΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
2 ΜΑΓΕΙΡΩΝ
2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
1 ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ' ή Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
1 ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ή ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ + Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
1 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
1 ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
2 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
1 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
2 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
2 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
1 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ / ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
3 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
1 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ
2 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
2 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
2 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η δράση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει αφενός την τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες και αλλού, καθώς και πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος και αφορά σε 36.500 ανέργους ανά την Ελλάδα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.