Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:14

Αποφοίτηση στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού με πολύ συναίσθημα και... αποστάσεις


 

Το σχολείο είναι οι μαθητές τους! Αυτό απέδειξαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου του 1ου Λυκείου Χολαργού που οργάνωσαν μία από τις ωραιότερες τελετές αποφοίτησης στην ιστορία του σχολείου και σίγουρα εντελώς διαφορετική.

Αφενός γιατί ήταν η πρώτη αποφοίτηση που διοργανώθηκε στο μισό προαύλιο, αφού το υπόλοιπο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και αφετέρου διότι τηρήθηκαν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Και λέμε ότι το σχολείο είναι οι μαθητές του, γιατί πολύ απλά το βράδυ της Παρασκευής έπαψε να είναι ένα άχαρο γιαπί, αλλά ντύθηκε στα γιορτινά του με τις όμορφες μελωδίες και το συναίσθημα που περίσσεψε από αυτά τα παιδιά που φέτος δοκιμάστηκαν περισσότερο από όλους.

Σπουδαίο ρόλο ως συνήθως έπαιξε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου που ανέλαβε όλη την ευθύνη της διοργάνωσης. Προέβλεψε ατομικά συσκευασμένο πλούσιο κέρασμα για κάθε μαθητή, έκανε έκκληση στους γονείς να μην επισκεφθούν το χώρο για να αποτραπεί ο συνωστισμός και έστησε το "σκηνικό" μετρώντας πιστά τα μέτρα των αποστάσεων.

Διαβάζουμε από το μήνυμα που ανέρτησε ο Σύλλογος Γονέων στη σελίδα του:
"Η εκδήλωση για την αποφοίτησή τους οργανώθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και επιταγές των καιρών. Λιτή και χωρίς γονείς. Μόνο ο Σύλλογος Γονέων και αντιπροσωπεία των καθηγητών.
Τα παιδιά των τεσσάρων τμημάτων ημικυκλικά και σε απόσταση από τη "σκηνή". Ένας ένας, χωρίς συνωστισμό, χωρίς ανακατωσούρα, με τάξη, παραλάμβανε το αναμνηστικό του και επέστρεφε στη θέση του.
Ένας μικρός αποχαιρετισμός από την Υποδιευθύντρια, ένας μεγαλύτερος από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ένα βίντεο με στιγμές από τη σχολική χρονιά. Μια συγκίνηση, ίσως και ένας κόμπος που κρύφτηκε βιαστικά για να μην τον δει κανείς. Μια μίνι συναυλία που έντυσε μουσικά τη βραδιά. Ένας μεζές, ένα αναψυκτικό και ένα γλυκό-τυποποιημένα και σφραγισμένα για τον καθένα-το πρωτόκολλο ασφαλείας αυστηρό. Ένα πρώτο Reunion που οργανώθηκε για μετά από δέκα χρόνια. Μια μεγάλη χαρά από όλους για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης".


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.