Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 13:29

Ο Δήμαρχος απαντά στις "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ", αλλά για την απογευματινή λειτουργία του 1ου Λυκείου, ουδέν!


Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού εξέδωσε δελτίο τύπου για να απαντήσει στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μία ανακοίνωση που όπως δείχνει η απάντηση προκάλεσε εκνευρισμό στην Περικλέους αφού βρίθει ακραίων χαρακτηρισμών, ενώ για το δια ταύτα, δηλαδή την πρόταση της δημοτικής αρχής για την απογευματινή λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, αναλύεται σε μία πρόταση 12 λέξεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση στις ανακρίβειες των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για το ζήτημα της σχολικής στέγης

Η τυχοδιωκτική πολιτική των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο ζήτημα της σχολικής στέγης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την σχολική κοινότητα ως πεδίο πολιτικής σύγκρουσης με μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.
Αποξενωμένοι από τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας οι εκπρόσωποι των 8 προτάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν απόψεις και κρίσεις που έχουν διαψευστεί από τα γεγονότα.

Αρχικά προέβλεψαν με βεβαιότητα ότι το κτίριο που μίσθωνε το Πολωνικό σχολείο δεν είναι διαθέσιμο ώστε να μισθωθεί και να λειτουργήσει προς όφελος των μαθητών του Δήμου μας.
Δυστυχώς για τις 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τον Ιανουάριο του 2020 δημοσιεύθηκε η πρόσκληση - διακήρυξη για τη μίσθωση σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Ναυαρίνου ιδιοκτησίας του κ. Σπυρόπουλου.

Στη συνέχεια οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι δεν υπολογίζει σωστά τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία ενόψει της έναρξης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και ως νεότερες Κασσάνδρες προέβλεπαν ότι ο Δήμος μας δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των εγγραφών. Λίγο καιρό μετά, με τις εγγραφές να κυμαίνονται στα πλαίσια που ο Δήμος έχει οριοθετήσει, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον Δήμο μας ξεκινάει τον Σεπτέμβριο κανονικά και χωρίς να απαιτείται χρήση προκάτ αιθουσών όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους της χώρας.

Πρόσφατα δε, σε τελευταία της ανακοίνωση η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ κάνει λόγο για “μηδενικές κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων” τη στιγμή που η δημοτική αρχή έχει παραδώσει τα προηγούμενα χρόνια ένα νηπιαγωγείο στην οδό Φειδίου, έχει προβεί στις αγορές δύο ακινήτων για την κάλυψη αναγκών της σχολικής κοινότητας (το ακίνητο επί της οδού Αναστάσεως 92 που θα φιλοξενήσει νηπιαγωγείο και το ακίνητο της οδού Αριστοτέλους που επίσης προορίζεται να καλύψει ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης) και παράλληλα έχει μισθώσει για δέκα έτη και το σχολικό συγκρότημα όπου λειτουργούσε το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Σπυρόπουλου.

Επιπλέον όμως, με πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών ιδρύονται στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού τέσσερις (4) νέες σχολικές μονάδες το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, καθώς και τα 7ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 4ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, με τα μέλη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ απλά να παρακολουθούν τις εξελίξεις που διαψεύδουν συνεχώς τις προβλέψεις και τις κρίσεις τους.

Ερχόμενοι στο ζήτημα του σχολικού κτιρίου του 1ου Λυκείου Χολαργού, αφενός μαθαίνουμε από την ανακοίνωση των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι “κόκκινο και ακατάλληλο για την ασφαλή φιλοξενία μαθητών” και ότι διεκδίκησαν και πέτυχαν τη χρηματοδότηση του έργου, ενός έργου όμως πολύ μικρότερου, όπως υποστηρίζουν, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Εμείς ως διοίκηση δεν κόβουμε ή επεκτείνουμε τα έργα κατά το δοκούν και με πολιτικές σκοπιμότητες. Προωθούμε τα έργα που έχει ανάγκη το σχολικό συγκρότημα, που βάσει μάλιστα της επιχειρηματολογίας των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, είναι ακατάλληλο. Το μαγικό ραβδάκι όμως των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ θα μετέτρεπε ένα κτίριο από ακατάλληλο σε κατάλληλο με ένα μικρό έργο που θα υλοποιούνταν κατά τις σχολικές διακοπές.
Εμείς ως δημοτική αρχή θα παραμείνουμε στις μελέτες και τις προτάσεις των ειδικών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πετσοκόψουμε ένα έργο που κρίνεται αναγκαίο. Ας δημοσιοποιήσουν οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ποιες εργασίες θεωρούν περιττές από το έργο που σήμερα εξελίσσεται. Επίσης περιμένουμε να δημοσιοποιήσουν τις ενέργειες που δήθεν έκαναν για την ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Όσον δε αφορά στη λειτουργία του σχολείου, ήδη από την μελέτη δημοπράτησης του έργου, ο Δήμος είχε συζητήσει πιθανές λύσεις καταλήγοντας στα εξής εφικτά ενδεχόμενα:
είτε
Την λειτουργία των δύο τάξεων (Β και Γ λυκείου) στο κτίριο όπου δεν διεξάγονται εργασίες και την μεταφορά της Α’ λυκείου σε διαθέσιμες αίθουσες του Α’ Γυμνασίου
είτε
Την λειτουργία του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες στο κτίριο του Α’ Γυμνασίου.

Όλο δε αυτό το διάστημα δεν υπήρξε από κανέναν κάποια άλλη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, παρά μόνο η πρόθεση των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα, επιχειρώντας ακροβασίες και μικροπολιτικούς χειρισμούς.

Σύντομα όμως στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, και σε αυτό το ζήτημα η παράταξη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ θα παραμείνει ουραγός αναμένοντας να αποκομίσει μικροπολιτικά και μόνο οφέλη.

Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τα μέλη των 8 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ότι σε όλα τα ζητήματα του Δήμου, κυρίως όμως στα ζητήματα της παιδείας οι πολίτες περιμένουν από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου υπευθυνότητα και συγκεκριμένες προτάσεις. Οι συλλήβδην κατηγορίες και η απαξίωση των ενεργειών του Δήμου λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, για λίγο όμως χρονικό διάστημα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος πραγματικά μεριμνά για τα τοπικά ζητήματα και ποιος αναλώνεται σε αλλεπάλληλους τακτικισμούς και μικροπολιτικούς χειρισμούς.

Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.