Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 01:53

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί, μας υβρίζει


Ανταπαντούν οι "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" στην ανακοίνωση του Δημάρχου που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα σχετικά πάντα με το φλέγον θέμα της απογευματινής λειτουργίας του 1ου Λυκείου Χολαργού και τη θέση που δημοσιοποίησαν οι 8Π. Η Δημοτική Παράταξη αναφέρει μία σειρά προτάσεων που έχει διαχρονικά καταθέσει και όπως χαρακτηριστικά γράφεται, αντί να τους ευχαριστεί ο Δήμαρχος όταν τελικά υιοθετεί κάποιες από αυτές, λόγω συνδρόμου πολιτικής κατωτερότητας, καταφεύγει σε ύβρεις. Το Δελτίο Τύπου της παράταξης συνοδεύει φωτογραφία της Κασσάνδρας καταδεικνύοντας τη λάθος χρήση του μύθου, που ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε στην ανακοίνωση του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανταπάντησης:

Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί, μας υβρίζει

Αντί ο Δήμαρχος να μας ευχαριστεί που του προσφέρουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις που έστω και μετά από πέντε και έξι χρόνια τις υιοθετεί.. μας λέει και τυχοδιώκτες.

Αντί να μας ευχαριστεί, που επί έξι χρόνια τον πιέζαμε και τον προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους να μην εξασφαλίσει για χρήση όλο το κτίριο του Πολωνικού Σχολείου και για την ανάγκη εξεύρεσης νέων σχολικών εγκαταστάσεων (πρόταση με τον οποία διαφωνούσε), ενώ τελικά κατάλαβε το λάθος του και την υιοθέτησε, μας βρίζει και από πάνω.

Αντί να μας ευχαριστεί, που επί έξι χρόνια του επισημαίνουμε την αύξηση των μαθητών στα σχολεία που κάθε χρόνο τα μετράει λάθος και την άμεση ανάγκη για νέες σχολικές μονάδες, μας μέμφεται επειδή μία και μόνο χρονιά τα παιδιά μειώθηκαν. Αλήθεια ποιος είναι τυχοδιώκτης όταν προσπαθεί να πιαστεί από μία χρονιά για να δικαιολογήσει την αδράνεια έξι χρόνων;
Να δούμε, όμως τι θα λέει του χρόνου.

Αντί να μας ευχαριστεί, που επί τρία χρόνια τον πιέζουμε να εντάξει και τους μικρούς μαθητές του Δήμου μας στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με την οποία διαφωνούσε κατηγορηματικά και του θυμίζαμε ότι πρέπει να κάνει προγραμματισμό, μας λοιδορεί τώρα που κατάλαβε ότι πρέπει να την εφαρμόσει υποχρεωτικά.

Αντί να μας ευχαριστεί, που του λέγαμε ότι η αγορά του οικοπέδου της Αριστοτέλους έπρεπε να γίνει για Νηπιαγωγείο και όχι για Παιδικό Σταθμό, τώρα που κατάλαβε το λάθος του και αλλάζει τη χρήση, μας υβρίζει.

Αντί να μας ευχαριστεί, που τον πιέζαμε να κάνει αγορές οικοπέδων για σχολικές μονάδες, τώρα που κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει και το κτίριο της οδού Αναστάσεως σε Νηπιαγωγείο και όχι για τις υπηρεσίες Πρασίνου που το προόριζε, μας ειρωνεύεται.

Τέλος, στην υπόθεση του 1ου Λυκείου Χολαργού, αντί να μας ευχαριστεί δημοσίως όπως κάνουν όλοι οι αξιοπρεπείς δήμαρχοι, που δράσαμε έγκαιρα και πείσαμε την Περιφέρεια Αττικής, αντί να χρηματοδοτήσει πλατείες κι εκκλησίες που της ζητούσε, να επιχορηγήσει την αναβάθμιση του 1ου Λυκείου, που καταρρέει και αντί να μας ευχαριστήσει που εδώ και τρία χρόνια τον είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιο έργο δεν γίνεται με παράλληλο μάθημα και ότι έπρεπε είτε να σπάσει το έργο σε τρία, είτε να εξασφαλίσει μετεγκατάσταση, διότι όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος του, το κτίριο είναι "κόκκινο", προσπαθεί με ψέματα να μας απαξιώσει.

Για μια φορά ακόμη με την ανακοίνωσή του ο κ. Αποστολόπουλος αποδεικνύει κατηγορηματικά, ότι ακούει με προσοχή τις προτάσεις μας, μετά από μια τεράστια καθυστέρηση και αφού έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους συνδημότες μας, τις υιοθετεί, αλλά επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν κάνουμε προτάσεις, διότι διακατέχεται από ένα υπερμεγέθες πολιτικό κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι μας.

Με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να απαξιώσει τη συμβολή μας και τον ρόλο μας στο δημόσιο διάλογο ζημιώνοντας ουσιαστικά τους δημότες του. Στην αρχή έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που του λέγαμε.
Έτσι έχασε τη συμμετοχή του στην διαβούλευση του ΠΕΠ Αττικής για την χρηματοδότηση των αναγκών του Δήμου που μπορούσε να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, όπως έκαναν άλλοι δήμοι (Φάληρο, Παλλήνη, κλπ).
Έτσι έχασε την χρηματοδότηση άνω των 130 εκ. ευρώ από προγράμματα της Ε.Ε., όπως έκαναν οι δήμοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Αλιμος και άλλοι.
Έτσι έχασε προγράμματα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως έκανε ο Πειραιάς.
Έτσι έχασε την επένδυση για τα σχολεία ύψους 70 εκ. ευρώ απο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, όπως έκαναν οι δήμοι Μοσχάτου, Αγ. Ι. Ρέντη κ.ά.
Έτσι στέρησε από τους γονείς και τα παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης εδώ και έξι χρόνια και την χρηματοδότηση τους από το πρόγραμμα Εναρμόνιση, όπως έκαναν δήμοι σαν τον Νεάπολης-Συκεών κ.ά.
Έτσι απέτυχε παταγωδώς στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε αντίθεση με άλλους όπως το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια κ.ά.
Έτσι απέτυχε στο να φτιάξει εδώ και έξι χρόνια ένα "μπολόνι" στον Τσακό, αφού δεν εφάρμοσε τη μέθοδο που του λέγαμε του Δήμου Ηλιούπολης που το έφτιαξε σε 60 μέρες.
Έτσι απέτυχε να βάλει γκαζόν στο γήπεδο της Κύπρου τη στιγμή που όλοι σχεδόν οι δήμοι της Αττικής έφτιαξαν ένα και δύο γήπεδα ολόκληρα με κερκίδες και αποδυτήρια.
Έτσι απέτυχε στα πεζοδρόμια, στη διαχείριση πρασίνου κ.λπ.
Τέλος, έτσι την πάτησε στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού που δεν μας άκουσε και χρέωσε τους δημότες απ’ ευθείας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με 9,7 εκατομμύρια ευρώ με επιτόκιο δανεισμού 8% αντί 2,15% που εμείς του προτείναμε, όπως έκανε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιγμένη που πρώτος ολοκλήρωσε και δοκίμασε το σύστημα.

Τώρα που μετά από έξι χρόνια συνειδητοποιεί ότι είναι πια αναγκασμένος να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, μπροστά στα ανυπέρβλητα αδιέξοδά του και στην ένδεια χρηματοδοτήσεων που τον ανάγκασαν να εξανεμίσει ακόμη και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που πήρε «δώρο» από την Αττική Οδό, άλλαξε το σύστημα και ξεκίνησε τις ύβρεις και τις συκοφαντίες.

Εμείς δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε παρά τη μεγάλη απογοήτευση που μας δημιουργούν η ανικανότητα και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να πιστεύει και να χρησιμοποιεί σοβαρές μελέτες για ολοκληρωμένες πολιτικές στο θέμα της Βιώσιμης Κινητικότητας, της στάθμευσης και των πεζοδρομίων, στο θέμα της ανάπτυξης του πρασίνου, στο θέμα της αλλαγής της φυσιογνωμίας των σχολείων, στο θέμα της παραγωγής τοπικού πολιτισμού, στο θέμα της εταιρικής σχέσης με τα αθλητικά σωματεία, στο θέμα της τοπικής ανάπτυξης μέσω έξυπνης εξειδίκευσης, στο θέμα της τοπικής διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, και τέλος στο θέμα της ανάγκης για συμμετοχική δημοκρατία και ηλεκτρονική διαπληροφοριακή διακυβέρνηση.

Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καθημερινά όλο και περισσότεροι συνδημότες μας μαθαίνουν και συνειδητοποιούν αυτές τις απόλυτα αναγκαίες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας προτεραιότητες.


"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.