Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 16:43

Στη Βουλή και από το ΚΚΕ το θέμα της συστέγασης 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Χολαργού


Η συστέγαση του 1ου ΓΕΛ με το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού στη Βουλή μετά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και από τους βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Το θέμα που απασχόλησε τον τελευταίο χρόνο την πόλη με τον ελλιπή σχεδιασμό του έργου του 1ου Λυκείου Χολαργού και το ντόμινο των προβλημάτων που δημιούργησε παίρνει διαστάσεις κι εκτός του Δήμου.

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών και Υγείας

Θέμα: Σχετικά με τη στέγαση τμημάτων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού στη σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Χολαργού.

Σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων και με γνωστό και αναμενόμενο ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα συνολικά στα σχολεία της χώρας να παραμένουν, να διογκώνονται και να δυναμώνουν το κλίμα ανασφάλειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Άλλο ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη μεταστέγαση τμημάτων του 1 ου ΓΕΛ Χολαργού, στη σχολική μονάδα του 1 ου Γυμνασίου Χολαργού. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του 1 ου Γυμνασίου, στοιβάζονται μαζί με την Α' και Β' Λυκείου του 1 ου Λυκείου, που έχουν μείνει χωρίς σχολική στέγη, αφού η δημοτική αρχή Παπάγου - Χολαργού, ξεκίνησε διαδικασίες επισκευής του κτιρίου του Λυκείου, χωρίς προηγουμένως να έχει δώσει λύση στη στέγαση των μαθητών του. Αυτή η μεταφορά των τμημάτων του Λυκείου στο Γυμνάσιο, έχει ως αποτέλεσμα να προστεθούν στους 300 μαθητές του Γυμνασίου, 180 μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και τη δημιουργία τμημάτων 27 μαθητών, την ώρα που για την αποφυγή του συγχρωτισμού απαιτείται αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Επίσης, η Γ' Λυκείου του εν λόγω σχολείου θα κάνει μάθημα στο κτίριο - εργοτάξιο του Λυκείου, εν μέσω εργασιών επισκευής του κτιρίου. Μόνιμη επωδός της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη στέγαση των μαθητών του Λυκείου για όσο χρονικό διάστημα (περίπου δυο χρόνια) διαρκέσουν οι εργασίες στο σχολείο. Την ίδια στιγμή ο δήμος έχει μισθώσει το πρώην Πολωνικό Σχολείο αφήνοντας σχεδιασμένα κενές 6 αίθουσες, ενώ παράλληλα σειρά δημοτικών κτιρίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προσωρινά για τη στέγαση τμημάτων του Λυκείου, αλλά παραμένουν αναξιοποίητα. Αυτός είναι ο ρεαλισμός της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία να λειτουργούν με στοιβαγμένους μαθητές στις τάξεις, με ελλείψεις στην καθαριότητα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών. Η πολιτική του κόστους – οφέλους της ΕΕ, που πιστά ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι αυτή που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι όποιες εξαγγελίες για την προστασία από την πανδημία αποτελούν ένα ανεφάρμοστο ευχολόγιο, που στόχο έχει να συνεχίσει η Κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, όταν με κρατική ευθύνη δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία στο 1 ο Λύκειο και στο 1 ο Γυμνάσιο Χολαργού, με εύρεση άμεσα κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για 1ο ΓΕΛ (με δεδομένο το διετές χρονοδιάγραμμα των εργασιών), χωρίς την κατάργηση των εργαστηρίων του Γυμνασίου.

Να υπάρχει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.