Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 03:40

Ψήφο κατά συνείδηση οι 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" 

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου μας έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Φιλική Γειτονιά και την Κοινωνική Συνοχή στο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Μια εντολή με ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Ένα οριακό αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να υπερασπιστούμε το πρόγραμμά μας και τις αξίες μας στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου και να δώσουμε την τελική μάχη για να αλλάξει μοντέλο διαχείρισης των κοινών πόρων ο δήμος μας.
Όπως είναι γνωστό και έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν είμαστε υπέρ των συνεργασιών, του διαλόγου και του συγκερασμού απόψεων καθώς και των συμφωνιών σε προγραμματική βάση.
Προεκλογικά το επιδιώξαμε και συνομιλήσαμε με τις παρατάξεις που πραγματικά επιθυμούσαν να αλλάξει διοικητικό μοντέλο ο δήμος μας και να κρατήσει το προάστιο μας την φυσιογνωμία του.
Δυστυχώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος προγραμματικής συμπόρευσης.
Οι προτεραιότητες τους ήταν άλλες.
Τονίζουμε ότι όπως και στο παρελθόν, εμείς δεν βάζουμε ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων θέμα προσώπων και αξιωμάτων. Εμάς μας ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η εξέλιξη της πόλης μας, η προάσπιση της ισονομίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων (όπως πεζών, ΑμεΑ) και το Περιβάλλον και αυτά και μόνο αποτελούν τα προαπαιτούμενα των συζητήσεων μας.
Καμία παράταξη δεν εξέφρασε αυτές τις επιλογές και δεν συγκρότησε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα και τις απειλές για το δήμο μας, όπως το δικό μας.
Έτσι στο δίλημμα των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου δεν βρίσκουμε καμία συγγενή προγραμματική παράταξη, η οποία θα μπορούσε να εκπέμψει ένα σήμα ή μια προοπτική ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες.
Και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσαμε ποτέ να υποδείξουμε στους ανθρώπους που πίστεψαν στο πρόγραμμά μας κάποια συγκεκριμένη επιλογή στο δίλημμα.
Οι συμπολίτες μας που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο με τις «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη», εκτίμησαν το δικό μας πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι καθοδηγούμενες οντότητες, που να χρειάζονται υποδείξεις για τρίτες επιλογές.
Τους προτείνουμε «Ψήφο κατά συνείδηση».
Το μη χείρον βέλτιστο, όπως εκείνοι το εκτιμούν και το κρίνουν.
Προς το παρόν οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες.
Ίσως οι εξελίξεις τους δώσουν την ευκαιρία σύντομα να στηρίξουν και πάλι το πρόγραμμά μας.
Καλούμε όμως, τους υποστηρικτές του προγράμματός μας να πάνε στην κάλπη και να συμμετάσχουν ενεργά.
Ούτε Αποχή, ούτε Λευκό, ούτε Άκυρο που απλά απαξιώνουν το δικαίωμα της έκφρασης και μετατρέπουν τους πολίτες σε ανθρώπους χωρίς φωνή και βούληση.
Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου δίνουν στον πολίτη τον λόγο, εκείνος πρέπει να τον παίρνει και να εκφράζεται.
«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»
#8προτασεις #σιωτουμαρια #δημοςπαπαγουχολαργου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.