Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 17:32

Η. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑΠ οφείλουν οι δημότες και για το δικαίωμα δόμησης που δεν έχουν εξαντλήσει

Στη διευκρίνιση, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα δόμησης στο ακίνητο τους οφείλουν και γι αυτό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, προχώρησε ο Δήμαρχος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1/11), κατά την οποία ψηφίστηκαν τα τέλη και οι φόροι του Δήμου.

«Για πάρα πολλούς κατοίκους που δεν έχουν εξαντλήσει τη δόμηση, και καλό είναι όσοι μας ακούν τώρα να έρθουν για να μη φάνε τα πρόστιμα, και πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος έχει μια μονοκατοικία πρέπει να πληρώνει ΤΑΠ για το υψούν που δεν έχει χρησιμοποιήσει.

Ή αν κάποιος έχει έναν όροφο μόνο, πάλι πρέπει να πληρώνει ΤΑΠ για τους παραπάνω ορόφους που δεν έχει αξιοποιήσει. Όσοι δεν το έχουν κάνει, είναι λίγες οι περιπτώσεις, πρέπει να έρθουν στο Δήμο, γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να τους ανακαλύψει από μόνος του…»  

Σύμφωνα με το νόμο ο συντελεστής του ΤΑΠ καθορίζεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και μπορεί η απόφαση του να κυμανθεί από 0,25‰ έως 0,35‰.

Παρά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για μείωση και ορισμό του συντελεστή στο χαμηλότερο, 0,25‰ που προβλέπεται, ο δήμαρχος κλείνοντας ανέφερε:

“Θα μείνουμε στο 0,35. Είναι δική μας η πρόταση. Είναι ένας τέλος ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα και με τις σημερινές δηλώσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο θα καταργηθεί η βεβαίωση ΤΑΠ, άρα θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσό που τους πιάναμε όλους αυτούς που χρωστάγανε όταν θέλανε να κάνουν μια μεταβίβαση ακινήτου… Άρα έτσι κι αλλιώς θα χάσουμε αρκετά χρήματα από αυτή την περίπτωση…»

Tην πρόταση της δημοτικής αρχής καταψήφισαν οι Τούτουζας Δ., Σιώτου Μ., Χαμηλοθώρη Ν., Ρεκλείτης Α., Ρεμούνδος Γ. και Ζήκας Π.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.