Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 12:29

Η. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κανονικά θα έπρεπε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη

  • «Αν κάναμε 100% υπολογισμό, τα δημοτικά τέλη θα έπρεπε να αυξηθούν. Αν ήμασταν αυστηροί και υπολογίζαμε 100% τα πάντα δεν τα σπάγαμε δεξιά κι αριστερά βοηθώντας, θα έπρεπε να αυξηθούν, όχι να μειωθούν που λέτε εσείς», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος κατά τη συζήτηση του καθορισμού των δημοτικών τελών για το 2024.

    «Νομίζω ότι για το επίπεδο καθαριότητας που έχουμε τα δημοτικά τέλη είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Μακάρι να μπορέσουμε να τα μειώσουμε. Όλοι θέλουμε να μειώνουμε φόρους και να παίρνουμε ένα βάρος από τους πολίτες αλλά ας σκεφτούμε ότι αν μειώσουμε ενδεχομένως να μην μπορούμε μεθαύριο να ισοσκελίσουμε και τα δημοτικά μας τέλη», συμπλήρωσε αιτιολογώντας την εισήγηση της δημοτικής αρχής που άφησε ίδια τα δημοτικά τέλη με αυτά του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με την εισήγηση τα προσδοκώμενα έσοδα από τα δημοτικά τέλη για το 2024 αναμένονται στο ποσό των 6.613.191,57 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται από τους δημότες είναι ανταποδοτικά και καλύπτουν τα έξοδα που απαιτούνται για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

    Οι συντελεστές για τα δημοτικά τέλη 2024 όπως ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου:

    • .1οςΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ : Οικίες, κοινόχρηστοι χώροι οικιών και βοηθητικοί χώροι (αποθήκες χώροι στάθμευσης, πισίνες εσωτερικές ή εξωτερικές,κ.λ.π.)

    κοινότητα Παπάγου :1,65 €/τ.μ./έτος κοινότητα Χολαργού :1,40 €/τ.μ./έτος

    • 1ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: μη ηλεκτροδοτούμενων, στεγασμένων και μη χώρων (άκτιστα οικόπεδα, υποσταθμοί ΔΕΗ κλπ) Παπάγου-Χολαργός: 1,43€/τμ/έτος

    1.2 2ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ακίνητά υπό κατασκευή (χρέωση μέσω εργοταξιακού ρεύματος ή οίκοθεν στο Δήμο)

    Χρέωση επαγγελματικού τιμολογίου ανά Δημοτική ενότητα με βάση το μισό ( ½) του εμβαδού δόμησης του κτιρίου, όπως προκύπτει από την οικοδομική άδεια. Εξαιρούνται τα υπό κατασκευή ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου.

    • 2ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς

    Παπάγου-Χολαργός : 0,75 €/τ.μ./έτος

    • 3ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: Στεγασμένες επαγγελματικές στέγες( καταστήματα-γραφεία κλπ) κοινότητα Παπάγου :5,37€/τ.μ./έτος

    κοινότητα Χολαργού :3,91€/τ.μ./έτος

     

    • 3ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ: στεγασμένες επαγγελματικές στέγες με αυξημένο όγκο απορριμμάτων (Θεραπευτήρια, Νοσοκομεία, ταχυφαγεία, supermarket, κλπ σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίαςκαθαριότητας)

    Παπάγου-Χολαργός: 7,14 €/τ.μ./έτος

    • 4ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ:μη στεγασμένοι επαγγελματικοί χώροι με αυξημένο όγκο απορριμμάτων (υπαίθριοι χώροι δεξιώσεων,/σταθμοί αυτοκινήτων / υπαίθρια παρκινγκ , μάντρες οικοδομών)

    Παπάγου-Χολαργός: 5,36 €/τ.μ./έτος

    O υπολογισμός των τελών καθαριότητας και φωτισμού στα εκτός σχεδίου ακίνητα, θα υπολογίζεται σύμφωνα με τους παραπάνω συντελεστές, ανάλογα με το είδος και τη χρήση του ακινήτου. 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.