Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 23:48

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Με... ανταλλαγή emails του Δημοτικού Συμβουλίου το σημαντικότερο θέμα για τα σχολεία


Τη θέση που κατέθεσε στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε και υπό μορφή ανακοίνωσης η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" αναφορικά με τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της πόλης. Η ανακοίνωση ξεκινά με την καταγγελία της χρήσης των "διά περιφοράς" συνεδριάσεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα, ενώ στη συνέχεια αναλύει τη διαφωνία στην κατανομή των μαθητών μεταξύ των δύο Γυμνασίων του Χολαργού γεγονός που ήδη έχει επιφέρει ως συνέπεια την κατάργηση ειδικών αιθουσών στο αρκετά μικρότερο κτίριο του 2ου Λυκείου Χολαργού. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Το σημαντικότερο θέμα για τις μεταβολές σχολικών μονάδων, στην 3η θητεία Αποστολόπουλου, διά… περιφοράς!

Μιλώντας αυτές τις μέρες περί δημοκρατίας, προάσπισης των συμμετοχικών θεσμών και αντίστασης στην ελαστικότητα τους, λάβαμε πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού «δια περιφοράς» για το θέμα των μεταβολών των σχολικών μονάδων της πόλης.

Κάνοντας χρήση αυτού του κατάπτυστου νέου Νόμου Κεραμέως, που απαξιώνει τις αρχές της διαβούλευσης, μετατρέποντας σε κανονικότητα την επιλογή των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων και όχι μόνο για αιτιολογημένα, κατεπείγοντα θέματα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, η βαριεστημένη δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου άρπαξε την ευκαιρία με αυτή την ελαστική διάταξη να επαναχαράξει τα όρια για τα δύο Γυμνάσια του Χολαργού.

Με την πολύ… «σοφή» επιλογή τα πρωτάκια του Γυμνασίου που μένουν Φανερωμένης και Μεσογείων να ανεβαίνουν στο τέρμα του Χολαργού. Αφού για πρώτη φορά όλοι οι απόφοιτοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού μεταφέρονται στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού. Πιέζοντας τα νούμερα να τους βγουν για 4 τμήματα στο κάθε σχολείο (1ο Γυμνάσιο και 2ο Γυμνάσιο Χολαργού), που όμως είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε λιγότερα και υπεράριθμα (2ο Γυμνάσιο, όπως έχει γίνει ξανά), υπηρετώντας θαυμάσια και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου.

Με το δήθεν επιχείρημα ότι τα δύο Γυμνάσια θα πρέπει να είναι ισότιμα. Δύο σχολικά κτίρια ανισομεγέθη. Επιλογή που οδήγησε ήδη στο 2ο Λύκειο στην κατάργηση υποστηρικτικών αιθουσών. Γιατί τα παιδιά πάντα υπολογίζονται ως νούμερα, που απλά εξυπηρετούν καταστάσεις. Ο σχεδιασμός άλλωστε δεν ξεκινά με χωροπαιδαγωγική προσέγγιση, αλλά από τις… καταστάσεις, που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Στην προκειμένη, να μην ξεβολευτούν κάποιοι εκπαιδευτικοί.

Και σε αυτή τη στρεβλή για τους μαθητές καθημερινότητα, που σχεδιάζουν, συναίνεσαν και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και ο εκπρόσωπος της ΑΓ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας, προτάσσοντας εμφανώς συνδικαλιστικές προτεραιότητες.

Έτσι, εξηγείται θαυμάσια τελικά και η άρνηση της κουρασμένης δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου να εφαρμόσει τη διαλειτουργική διακυβέρνηση που συστηματικά προτείνουμε. Διότι μία τέτοια μέθοδος αξιολόγησης των κριτηρίων για τη φοίτηση του κάθε μαθητή, αυτομάτως δε θα άφηνε κανένα ανοιχτό «παραθυράκι» για την εξυπηρέτηση των άλλων προτεραιοτήτων τους.

Και δε φτάνουν όλα αυτά, συνεχίζουν να διατυπώνουν το θέμα των μεταβολών σε ένα για τις δύο σχολικές βαθμίδες. Τσουβαλιάζοντας την απαραίτητη προαγωγή του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού (πρόταση μας από το 2019) με τις μεθοδεύσεις τους για τη δευτεροβάθμια.

Λίγες μόνο μέρες μετά την επανεκλογή τους, με διαδικασίες φαστ τρακ -φανταστείτε τι μας έχουν για τη συνέχεια- περνούν το σημαντικότερο θέμα που αφορά στα σχολεία για τον συνολικό, ετήσιο σχεδιασμό τους.

Το θέμα για το οποίο θα μπορούσε και θα έπρεπε να γίνεται μία ευρεία διαβούλευση δημοτικού συμβουλίου και σχολικής κοινότητας. Μία θέση που κάθε χρόνο διατυπώνουμε. Μία πολιτική που θα εφαρμόσουμε όταν οι πολίτες μας αναθέσουν τη διοίκηση του Δήμου.

Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας, που σίγουρα σε κάποιους δεν αρέσουν, θα διατυπώνουμε τη διαφορετική οπτική, δε θα σιωπούμε σε ότι μεθόδους κι αν κατεργάζονται.

Παραμένουμε πάντα με τους μαθητές!

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.