Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 00:50

Επί 72 ψηφοδελτίων κατέθεσε ένσταση η παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"


Ένσταση κατέθεσε την Παρασκευή (24/11) η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" κατά του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου που την κατέταξε στην 3η θέση με την πολύ μικρή διαφορά των 20 ψήφων από την δεύτερη "Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου Χολαργού". Κατά την επανακαταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν (14/11) όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε εντοπίστηκαν 25 περιπτώσεις ψηφοδελτίων που μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, ενώ στο σύνολο η ένσταση αναφέρεται σε 72 ευρήματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" που ακολούθησε την κατάθεση της ένστασης:

Καταθέσαμε ένσταση για το αποτέλεσμα της ισχνής διαφοράς των 20 ψηφοδελτίων της 8ης Οκτωβρίου

Η εντολή που λάβαμε από την κάλπη της 8ηςΟκτωβρίου παραμένει νωπή για την παράταξη μας. Λάβαμε μία ιστορική, ηχηρή εντολή να πρωταγωνιστήσουμε αλλάζοντας τον ρου της τοπικής μας ιστορίας.

Μία εντολή που μας δικαίωσε για τη μέχρι εκείνη τη στιγμή πορεία μας, αλλά ταυτόχρονα μας επιφόρτισε και με μία πολύ μεγάλη ευθύνη για τη συνέχεια.

Αλλά και με μία επιπλέον ευθύνη, που προέκυψε από την πολύ μικρή διαφορά των 20 ψηφοδελτίων από την δεύτερη παράταξη «Σύγχρονη Πολιτεία ΠΧ» η οποία έφτασε στον β’ γύρο των εκλογών χωρίς τελικά να καταφέρει να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των δημοτών, παραδίδοντας και πάλι το Δήμο μας στα χέρια της ίδιας κουρασμένης και καταρρακωμένης -αφού έχασε σχεδόν το μισό των δυνάμεων της- διοίκησης Αποστολόπουλου.

Αποδεχθήκαμε το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η άσβεστη ελπίδα των ψηφοφόρων μας λειτούργησε ως μοχλός πίεσης για εμάς, ώστε να κάνουμε χρήση των διατάξεων του νέου Νόμου και να αιτηθούμε επανακαμέτρησης.

Ο επανέλεγχος των ψηφοδελτίων έγινε στις 14/11/23.

Παρά την τεχνητή ένταση, που προσπάθησε να δημιουργήσει ο επικεφαλής της Σύγχρονης Πολιτείας, τα στελέχη της παράταξης μας προσηλωμένα στο έργο τους, συμμετείχαν στη διαδικασία με σοβαρότητα, σεβασμό στους θεσμούς και τελικά επέστρεψαν με μία πληθώρα καταγεγραμμένων αποτελεσμάτων.

Έτσι, συγκεντρώθηκαν αρκετά αξιόλογα ευρήματα και συγκεκριμένα τουλάχιστον  25 ψηφοδέλτια (σε σύνολο 72) που κρίνονται ως ικανά να επηρεάσουν το αποτέλεσμα υπέρ της παράταξης μας «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη».

Απευθυνθήκαμε σε νομικούς. Αναλώσαμε όλο το χρόνο που μεσολάβησε σε διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών μας και των ειδικών και υπό την πίεση του σύντομου χρονικού διαστήματος που επιβάλει ο Νόμος, αφουγκραζόμενοι πάντα την επιθυμία των ψηφοφόρων μας, καταθέσαμε σήμερα (24/11) ένσταση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Αυτό το ισχνό αποτέλεσμα των 20 ψηφοδελτίων, που αν είχε καταγραφεί διαφορετικά πιστεύουμε ότι θα ανέτρεπε το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης και φυσικά θα άλλαζε το μέλλον της πόλης μας, πρέπει να γίνει το απτό παράδειγμα της συμμετοχής.

Στις εκλογές συμμετέχουμε και αποφασίζουμε εμείς, για εμάς. Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα σε πλειοψηφίες της… αποχής, και αυτό είναι το βασικό μήνυμα που πρέπει να μείνει σε όλους από τούτη την περιπέτεια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Έχουμε την πεποίθηση ότι θα αποδώσει στην απόφαση της, την λαϊκή βούληση, που είναι και το ζητούμενο της ένστασης μας.

Το αναμφισβήτητα ήδη θετικό αποτέλεσμα των εκλογών για την παράταξη μας, είναι αυτό που μας γεμίζει ελπίδα για τη συνέχεια.

Μας γεμίζει, ταυτόχρονα και απέραντη ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς που μας δώσατε την εντολή να σας εκπροσωπήσουμε, ακόμη όμως και σε όλους τους υπόλοιπους συνδημότες μας που επέλεξαν τώρα κάποιον άλλο συνδυασμό, αλλά επιθυμούμε στη συνέχεια να γίνουμε συνομιλητές τους.

Ανεξάρτητα με την εξέλιξη αυτής της δικαστικής πορείας δηλώνουμε με πλήρη επίγνωση του αντικειμένου, πως όποια θέση μας αποδοθεί θα την υπερασπιστούμε το ίδιο, με υπευθυνότητα, μαχητικότητα, συνεπή παρουσία και αδιαπραγμάτευτη ακεραιότητα στις προγραμματικές θέσεις και αρχές μας, με τα βασικά δηλαδή χαρακτηριστικά των ανθρώπων της παράταξης μας.

 

Παπάγου Χολαργός 24/11/2023

“8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη”


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.