Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 02:28

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι και τι αρμοδιότητες αναλαμβάνουν

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα πλέον σύνθεση του όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

Σε αυτή την Ειδική συνεδρίαση πρόκειται να ψηφιστεί το Προεδρείο του Σώματος αλλά και τα μέλη της "Δημοτικής Επιτροπής". Στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να προταθεί από τον Δήμαρχο, ο Νίκος Κουκής, ενώ για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα οι προτάσεις θα κατατεθούν γραπτώς από τη δεύτερη και την τρίτη παράταξη αντίστοιχα. Η ψηφοφορία σύμφωνα με το νέο Νόμο είναι φανερή.

Για τη Δημοτοική Επιτροπή, τη νέα υπέρ-επιτροπή που έρχεται να αντικαταστήσει την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Εκτελεστική Επιστροπή αλλά και μεγάλο κομμάτι και των δύο Νομικών Προσώπων που καταργούνται (ΔΟΚΜΕΠΑ και ΔΟΠΑΠ) αφού αναλαμβάνει και όλα τα οικονομικά τους, η ψηφοφορία θα γίνει με ψηφοδέλτια, παραβάν και δύο κάλπες. 

Η Επιτροπή αποτελείται από 6 μέλη, 4 της διοίκησης και 2 της αντιπολίτευσης με τους αναπληρωματικούς τους συν τον Πρόεδρο της που είναι ο Δήμαρχος ή κάποιος Αντιδήμαρχος που θα υποδείξει.

Εν όψει των διαδικασιών αυτών που θα δώσουν την εκκίνηση του Δήμου, διέρρευσαν και τα ονόματα για τα πρόσωπα στα οποία ο Δήμαρχος αναμένεται να μεταβιβάσει αρμοδιότητες και Αντιδημαρχίες.

Οι Αντιδημαρχίες γίνονται πλέον 9 και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ Αποστολόπουλος σκέφτεται να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες:

Καθαριότητας Παπάγου στην Χρύσα Παρίση

Καθαριότητας Χολαργού στην Κατερίνα Γκούμα 

Πολιτισμού στην Μαρία Μουντάκη

Τεχνικών Έργων στον Μιχάλη Τράκα

Παιδείας στον Κυριάκο Λινάκη

Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Θανάση Αυγουρόπουλος

Κοινωνικής Πολιτικής στην Μιμή Ρουφογάλη

Δημοτικών Ιατρείων στη Λίλα Σουρανή

Αθλητισμού στον Θανάση Βαλυράκη

Εν αναμονή την επίσημης απόφασης Δημάρχου...

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.