Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 05:44

Το... "ελαφάκι" στην πρώτη ερώτηση της θητείας από Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Μάρκου

Στην πρώτη ερώτηση για τη δημαρχιακή θητεία η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" επέλεξε να ασκήσει έλεγχο για την πορεία της εκπόνησης της μελέτης κατασκευής σχολείων στην Κοινότητα Παπάγου. Η μελέτη με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα που αναφέρονται στη σύμβαση θα έπρεπε να είχε παραδοθεί έως το τέλος του 2023. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων των εγκρίσεων στα διάφορα στάδια ζητήθηκε και δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο παράταση έως τα τέλη Ιουνίου 2024.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι δημοτικές σύμβουλοι Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Μάρκου έχουν παραδοθεί και εγκριθεί η τοπογραφική και γεωτεχνική μελέτη, η προμελέτη και η οριστική μελέτη. Ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εκκρεμούν η έκδοση οικοδομικής άδειας η μελέτη προσαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησης καθώς και οι εγκρίσεις αυτών.

Για τρίτη φορά λοιπόν, ζητούν να ενημερωθούν και να λάβουν τις μελέτες που έχει ήδη λάβει η δημοτική αρχή Απσοτολόπουλου με αυτή την πρώτη ερώτηση της χρονιάς και της θητείας.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη και η ερώτηση όπως κατατέθηκε και απευθύνεται προς στον Δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο:

Την πρώτη ερώτηση για τη νέα θητεία κατέθεσαν σήμερα οι Δημοτικές Σύμβουλοι της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Μάρκου αναφορικά με το πιο πολύκροτο θέμα της περιόδου, τη μελέτη κατασκευής των 4ου Νηπιαγωγείου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου στο οικόπεδο της οδού Παναγιώτου ή αλλιώς στο γνωστό «ελαφάκι».

Στην ερώτηση τους, αφού αρχικά αναφέρονται σε προγενέστερο ερώτημα (με αρ. πρωτ. 11274-18/5/23) που είχαν καταθέσει ήδη μετά τις πρώτες αντιδράσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, ζητούν εκ νέου όλα τα έγγραφα και στοιχεία τα οποία έχει παραλάβει η Τεχνική Υπηρεσία και για τα οποία έχει λάβει γνώση η δημοτική αρχή.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (20η-30/11/23) και αποκαλύπτεται στο ερώτημα, ο Δήμος έχει ήδη παραλάβει την Τοπογραφική και Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, την προμελέτη αλλά και την οριστική μελέτη του έργου και τα έχει εγκρίνει.

Βασική θέση της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» εξ αρχής ήταν και παραμένει, όπως τονίζεται και στο ερώτημα, η διαβούλευση με τους πολίτες σε όλα τα στάδια της εκπόνησης της μελέτης, αλλά και η συνδιαμόρφωσή της.

Ο Δήμαρχος με τη γνωστή του τακτική συνεχίζει να κρατά τους δημότες εκτός του σχεδιασμού της πόλης και τελικά οι υποσχέσεις για το αντίθετο έμειναν στα προεκλογικά, τραγελαφικά βιντεάκια του στο τικ τοκ.

Αποκρύπτει, όμως και στοιχεία από την αντιπολίτευση παρεμποδίζοντας τον βασικό μας ρόλο του ελέγχου, κι αυτό εκτός του ότι επισφραγίζει την αντιδημοκρατική του φυσιογνωμία, γεννά τελικά και ερωτήματα.

 

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε και έλαβε τον αρ.πρωτ.ΑΡ ΠΡΩΤ 767 12/1/2024:

Παρακαλούμε όπως μας παραδώσετε τα στοιχεία για τη μελέτη κατασκευής του 4ου Νηπιαγωγείου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, που μέχρι στιγμής έχετε παραλάβει και εγκρίνει, σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως αυτό παραδόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το αίτημα παράτασης του αναδόχου μελετητή.

Συγκεκριμένα ζητούμε τα εξής:

1.Tην Τοπογραφική και Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη

  1. Την έγκριση τοπογραφικής και Γεωτεχνικής
  2. Την προμελέτη
  3. Την έγκριση προμελέτης
  4. Την οριστική μελέτη
  5. Την έγκριση οριστικής μελέτης

Υπενθυμίζουμε ότι σχετικό αίτημα έχoυμε καταθέσει ήδη από 18/5/23 με αρ. πρωτ. 11274, το οποίο όμως ουδέποτε απαντήθηκε και ουδέποτε λάβαμε τα στοιχεία που ζητήσαμε. 

Αναφερθήκαμε ξανά σε αυτό και καταθέσαμε εκ νέου προφορικά αίτημα προκειμένου να παραλάβουμε ό,τι στοιχεία έχετε λάβει κι εσείς, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της 20ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της 30ης/11/2023.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν τα έχουμε λάβει.

Η κατασκευή των 4ου Νηπιαγωγείου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου είναι ένα θέμα, όπως γνωρίζετε,  που απασχολεί μεγάλο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, τόσο μερίδας δημοτών που διαφωνούν, όσο και μερίδας δημοτών που συμφωνούν. 

Επισημαίνουμε ότι, βασική δική μας θέση ήταν εξ αρχής και παραμένει η ενημέρωση των δημοτών σε όλα τα στάδια της εκπόνησης της μελέτης και η συνδιαμόρφωσή της.

Οπότε αναμένουμε να μας ενημερώσετε και να μας παραδώσετε τα στοιχεία άμεσα.

 

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού 

της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

 

Μαρία Σιώτου - Νατάσσα Χαμηλοθώρη - Κατερίνα Μάρκου

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.