Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 01:51

Ο Δήμαρχος απαντά στις "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για το έργο του στα σχολεία


Με ένα μακροσκελές κείμενο και σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" και με αφορμή το θέμα της επικαιρότητας που αφορά στα Νηπιαγωγεία του Παπάγου παρουσιάζει έναν απολογισμό για το έργο του στα σχολεία. Εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη Πεμπτη (25/1) με αποκλειστικό θέμα το παρόν και μέλλον των Νηπιαγωγείων του Παπάγου οι τόνοι ανεβαίνουν και η αντιπαράθεση αναμένεται να πιάσει κόκκινο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Δημάρχου που ακολουθεί:

Όταν η λασπολογία και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας απειλεί την κοινωνική συνοχή

Η θλιβερή, επικίνδυνη και παραπλανητική ανακοίνωση της παράταξης «8 προτάσεις» που επιχειρεί να υποβάλλει σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή, με «στόχο» αυτήν τη φορά την εκπαιδευτική κοινότητα, θα απαντηθεί με στοιχεία πραγματικά, προκειμένου οι πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να πληροφορηθούν τι ισχύει και όχι τι οι συντάκτες της ανακοίνωσης ίσως ήλπιζαν να ισχύει.

Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο του Δημάρχου – τον οποίο έχει εμπιστευτεί για τρίτη συνεχόμενη φορά η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας – προφανώς φανερώνει το αληθινό πρόσωπο των 8 Προτάσεων, που μπροστά στην εφήμερη λάμψη μερικών likes κινδυνεύουν να ολισθήσουν σε σοβαρά παραπτώματα.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες του για τα ακόλουθα σε σχέση με τις σχολικές υποδομές:

  • Το 2016 κατασκευάστηκε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. το σχολικό κτίριο επί της οδού Φειδίου και μεταφέρθηκε εκεί το 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού.
  • Το 2018 αγοράστηκε από τον Δήμο οικόπεδο με ακίνητο στην οδό Αναστάσεως, στο οποίο από το 2020 λειτουργεί Νηπιαγωγείο.
  • Το 2019 αγοράστηκε οικόπεδο στην οδό Αριστοτέλους στον Χολαργό, το οποίο, επίσης, προορίζεται για σχολική στέγη. Μια ακόμη επένδυση για τα παιδιά μας.
  • Το 2020 μισθώσαμε το ακίνητο στην οδό Μπλέσσα, στο οποίο λειτουργεί το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου.
  • Το 2020, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, πετύχαμε την ίδρυση 4 νέων σχολείων. Του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, του 7ου Νηπιαγωγείου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.
  • Από το 2021 στο κτίριο που μισθώσαμε επί της οδού Ναυαρίνου, λειτουργούν το 3ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, το οποίο είχε συγχωνευθεί με το 1ο Δημοτικό και καταφέραμε την επανίδρυσή του.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών των νεοϊδρυθέντων σχολείων του Παπάγου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον 6/2024.
  • Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, θα αξιοποιηθεί ο χώρος του ακινήτου επί της οδού Κλειούς στον Χολαργό, που ήταν εγκαταλελειμμένος για δεκαετίες (ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ Α.Ε.). Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελετών, την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.
  • Συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια επενδύσαμε περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων μας.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 2.102.300,52 ευρώ για έργα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Πραγματοποιήθηκε Προσεισμικός Έλεγχος στα Σχολικά Συγκροτήματα.
  • Σχολικά κτίρια αναβαθμίστηκαν ενεργειακά με έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων, αντικατάστασης λαμπτήρων με LED.
  • Ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, με το οποίο θα επιτευχθεί σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
  • Τα σχολεία μας απέκτησαν τους κατάλληλους χώρους για την άθληση των παιδιών μας, αφού επισκευάστηκαν αυλές και δημιουργήθηκαν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.
  • Τοποθετήθηκε ξύλινο δάπεδο (παρκέ) στο κλειστό γυμναστήριο στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Παπάγου και αναβαθμίστηκαν όλοι οι εσωτερικοί χώροι (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής κ.ά).
  • Εξοπλίσαμε τις σχολικές μονάδες με νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες και διαδραστικούς πίνακες.
  • Βελτιώθηκε η προσβασιμότητα στα σχολεία μας με την εγκατάσταση ραμπών και ασανσέρ και δημιουργήθηκαν χώροι υγιεινής για ΑμεΑ.
  • Τοποθετήσαμε αίθουσα βαρέως τύπου στο 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, δίνοντας οριστικά λύση στο θέμα στέγης του σχολείου και πλέον δεν χρειάζεται να δημιουργείται παράρτημα.
  • Πραγματοποιήθηκε έργο στατικής ενίσχυσης στο ένα κτίριο του 1ου Λυκείου Χολαργού.
  • Ο Δήμος δαπανά τα τελευταία χρόνια από 85.000,00 – 135.000,00 ευρώ από ιδίους πόρους για τους σχολικούς καθαριστές. Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που δαπανούν τόσο μεγάλο ποσό από ιδία συμμετοχή.
  • Μειώθηκε ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία.

Η ορθή διαχείριση των προαύλειων χώρων των σχολικών μονάδων, δημιουργεί ελεύθερο χώρο ανά μαθητή πολύ παραπάνω από όσο επιτάσσει η νομοθεσία και κατατάσσει τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στην κορυφή των Αστικών και Περιαστικών Δήμων σε αυτή την κατηγορία. Στους μαθητές μας αξίζουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στις σχολικές μονάδες, κάτι που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Με λύπη μας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους δημότες μας ότι η παράταξη των «8 προτάσεων» στις 2 Δεκεμβρίου του 2019, δεν ψήφισε την ίδρυση των νέων σχολείων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Η απόφαση τους αυτή δεν επηρέασε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που με πλειοψηφία ψήφισε την ίδρυση των νέων σχολείων.

Ωστόσο, φανερώνει την πρόθεση τους να προτάξουν μικροπολιτικά συμφέροντα έναντι της κάλυψης των σχολικών αναγκών.

Ως Δήμος Παπάγου-Χολαργού λυπούμεθα για λογαριασμό των «8 προτάσεων» που αρνήθηκαν τότε την ίδρυση νέων σχολείων. Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας δεν είναι πεδίο άσκησης μικροπολιτικής – στο δικό μας το μυαλό – αλλά πεδίο συναινέσεων προς όφελός τους.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, συνεχίζει αδιάκοπα τις προσπάθειες του προς εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου.

Σε αυτήν τη διαδικασία ευελπιστούμε στην συμπόρευση όλων των υγιών δυνάμεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Άλλωστε είναι κάτι που αφορά τα παιδιά μας.

Άρα και μέγιστο καθήκον μας.

 

Γραφείο Τύπου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.