Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 10:54

Όπισθεν ολοταχώς ο Δήμαρχος για τις νέες προκάτ στα σχολικά προαύλια


Βρέθηκε μετά τις πιέσεις των γονέων, που έφτασαν μέχρι και στα... κανάλια, μονοκατοικία για τα δύο τμήματα που θα πρέπει να μεταστεγαστούν από το Νηπιαγωγείο της οδού Μπλέσσα. 

Ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να βρει οίκημα εδώ και δύο χρόνια που ο ιδιοκτήτης είχε κάνει σαφές ότι χρειάζεται το κτίριο του και κατάφερε μέσα σε λιγότερες από 2 εβδομάδες να εντοπίσει ακίνητο προς ενοικίαση επί της Κύπρου.

Όλα ξεκίνησαν από τη συνάντηση του πρ. Αντιδημάρχου Παιδείας και Τεχνικών Έργων που μετέφερε στους γονείς την πρόθεση του Δημάρχου να τοποθετήσει δύο νέες προκάτ αίθουσες μέσα στα προαύλια του 1ου και των 2ου-3ου Δημοτικών Παπάγου για να στεγάσει παιδιά νηπίου. Οι γονείς προχώρησαν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε έκδοση ψηφισμάτων, σε αίτημα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδωσαν έντονη δημοσιότητα και κινητοποιήθηκαν με μία μεγάλη συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/1) μίλησαν αρκετοί εκπρόσωποι τους. Παρουσίασαν όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας ενώ μίλησαν και εκπαιδευτικοί καταθέτοντας την δική τους οπτική στη δυσλειτουργία που η αλλαγή των ορίων μπορεί να δημιουργήσει στα σχολεία.

Ακόμη και αυτή όμως η λύση είναι μία πολύ προσωρινή, αφού το μίσθωμα θα είναι τριετούς διάρκειας. Ο πονοκέφαλος για τον Δήμαρχο σχετικά με την εξασφάλιση νέας σχολικής στέγης αρχίζει όπως φαίνεται να δυναμώνει...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.