Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 20:49

Δασκάλα πάει 1 ώρα πριν σε Νηπιαγωγείο του Χολαργού για να θερμάνει την προκάτ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (25/1) και απασχόλησε αποκλειστικά θέματα των σχολείων ήταν πολλές οι περιγραφές για την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία της πόλης.

Ξεχώρισε στη συζήτηση, που κυρίως αφορούσε την ανεύρεση χώρων για τα Νηπιαγωγεία του Παπάγου που μένουν χωρίς στέγη, η τοποθέτηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού.

Η νεαρή μητέρα περιέγραψε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και όσα η δημοτική δεν έλυσε με την τοποθέτηση το περασμένο καλοκαίρι μίας αίθουσας Προκάτ βαρέως τύπου στο προαύλιο του σχολείου.

Αφού εξήγησε ότι ήταν η λίγο χειρότερη λύση, αφού έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στη συστέγαση εντός των μεγάλων συγκροτημάτων της Περικλέους ή της 17ης Νοεμβρίου, κατέληξαν να αποδέχονται τη μείωση του προαυλίου.

«Ακόμη και την ημέρα του Αγιασμού τα μπάζα ήταν κρυμμένα στο πίσω μέρος για να μη χαλάσουν τις φωτογραφίες του κ. Δημάρχου που ήρθε», ανέφερε η Πρόεδρος εξηγώντας ότι η αίθουσα που έφτασε στο σχολείο τελευταία στιγμή μεταχειρισμένη από άλλο Δήμο και άρα καταπονημένη. Τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε όσα υποσχέθηκε. Τα παιδιά εξακολουθούν να αφήνουν μπουφάν και τσάντες στο πάτωμα γιατί ακόμη περιμένουν τα ντουλαπάκια. Οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στο ψυγείο του σχολείου, άρα καθημερινά προμηθεύονται ξηρά τροφή. Δεν τοποθετήθηκε ποτέ η θερμομόνωση όπως είχε προβλεφθεί λόγω υψηλού κόστους κι έτσι η δασκάλα αναγκάζεται να πηγαίνει μία ώρα νωρίτερα, ώστε να ανάψει το κλιματιστικό της αίθουσας για να βρουν το χώρο ζεστό οι μικροί μαθητές.

Αλλά το πιο ανησυχητικό που διέκριναν στα λόγια του Δημάρχου οι γονείς του σχολείου, όπως ανέφερε η Πρόεδρος, ήταν πως αυτή η λύση θα ήταν πλέον μόνιμη μειώνοντας για πάντα το προαύλιο.

Αυτή η περιγραφή – γροθιά στο στομάχι, αφορούσε τη «νεότερη» αίθουσα που προστέθηκε στο Χολαργό τον Αύγουστο του 2023.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.