Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 04:00

ΟΧΙ στα 9 ευρώ την ώρα στο Παγοδρόμιο, από Σιώτου-Χαμηλοθώρη

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη για την τιμολόγηση των εισιτηρίων στο Παγοδρόμιο που στήθηκε στο Κεντρικό Άλσος του Χολαργού. Οι δύο Δημοτικές Σύμβουλοι αντέδρασαν άμεσα, αφού άμεσες ήταν και οι διαμαρτυρίες των δημοτών για την υψηλή τιμολόγηση τόσο του παγοδρομίου στα 9 ευρώ την ώρα, όσο και και των υπόλοιπων παχνιδιών που έχουν εγκατασταθεί γύρω από αυτό με είσιτήριο στα 3 ευρώ για το καθένα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην λειτουργία του Παγοδρομίου με 9 ευρώ την ώρα για κάθε παιδί. Αυτό δεν είναι μια παροχή προς τους πολίτες. Αυτό είναι μια δράση ανατροπής του οικονομικού προγραμματισμού των γονιών εν όψει Χριστουγέννων. Είναι μια δράση αποκλεισμού για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.

Είναι και μια πράξη που αλλοιώνει την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού μας διαβεβαίωσαν ότι θα δινόταν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της τιμής, καθώς ο Δήμος μας παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του Άλσους Χολαργού στον επιχειρηματία έναντι ευτελούς τιμήματος.

Η Δημοτική Παράταξη «8Προτάσεις» θέτει συνεχώς ως προτεραιότητα το θέμα της κλιμακωτής τιμολόγησης των υπηρεσιών του και της ανάγκης στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής. Τέτοιες, όμως, δράσεις οικονομικής εξάντλησης της οικιακής οικονομίας βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Για μας είναι αδιανόητο ο δήμος να δημιουργεί τέτοιου είδους πειρασμούς στα παιδιά και την πίεση στους γονείς να πληρώσουν αδρά, δήθεν, παροχές του Δήμου.
Σε μια εποχή όπου οι απαιτήσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι ασφυκτικές και τα νοικοκυριά καλούνται συνεχώς να πληρώνουν χαράτσια και κεφαλικούς φόρους για δημόσια αγαθά, αποτελεί κοινωνική αναλγησία και κακή πρακτική για έναν δήμο να «επιβάλει» στην ουσία νέα αφαίμαξη και μάλιστα σε μια περίοδο εορτών με αυξημένες ανάγκες".


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.