Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:03

O "Πινόκιο" σε μία παιδική παράσταση από τον ΣΒΑΠ


Βασικός άξονας των δράσεων του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) είναι η Κοινωνική Αλληλεγγύη. Στόχος του είναι ο Πολιτισμός για όλους και η ελεύθερη και ίση πρόσβαση των συνανθρώπων μας στα πολιτιστικά αγαθά. Ως εκ τούτου, ο ΣΒΑΠ προσανατολίζεται στη διοργάνωση εκδηλώσεων με κοινωνικό πρόσημο και υψηλή καλλιτεχνική αξία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΒΑΠ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας «Ο Θεόφιλος» διοργανώνουν την παρουσίαση της παιδικής παράστασης «Πινόκιο» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Θα παρουσιαστεί στα παιδιά του Οργανισμού «Ο Θεόφιλος» η παράσταση Πινόκιο, το παραμύθι του Κάλο Κολόντι, για τις αξίες που πρεσβεύει, την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια. Αλλά κυρίως επειδή είναι μία ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, απ’ όποια χώρα, απ’ όποιον τόπο κι αν έρχεται.

Έτσι, η παράσταση μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε μικρό θεατή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, αφού στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη δύναμη της δράσης, της εικόνας, της μουσικής.

Συντελεστές της παράστασης
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Ενορχήστρωση: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Μακρής, Παύλος Παυλίδης, Ηλέκτρα Σαρρή


Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.