Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:17

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της φόλας από Σιώτου - Χαμηλοθώρη


Παρέμβαση εκτός ημερήσιας διάταξης έκανε η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Χαμηλοθώρη για το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά τοποθέτησης δηλητηριασμένων φαγητών στους δρόμους του Χολαργού και του Παπάγου και την πρόκληση θανάτου μικρών ζώων, κυρίως αδέσποτων.

Συγκεκριμένα οι δημοτικές σύμβουλοι Σιώτου-Χαμηλοθώρη κατέθεσαν τις προτάσεις που ακολουθούν:

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά, σημειώνονται περιστατικά με θανάτους μικρών ζώων από φόλες. Όπως έχουν αυξηθεί και οι απόπειρες. Δλδ φαγητά δολώματα δηλητηριασμένα αφημένα σε πεζοδρόμια, σε πάρκα.
Το φαινόμενο είναι γενικευμένο. Δυστυχώς όμως τόσο στο Χολαργό όσο και στου Παπάγου καταγράφονται περιστατικά ολοένα και περισσότερα.
Το θέμα απασχολεί αρκετά μεγάλη ομάδα συνδημοτών μας, όπως και εμάς. Δεν μπορούμε να το επιτρέπουμε, να το παρακολουθούμε και απλά να μένουμε θεατές.
Γι αυτό θέλουμε να προτείνουμε κάποιες δράσεις και πιθανές λύσεις που θα μπορούσε να προωθήσει η Δημοτική Αρχή.
Στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης προτείνουμε την εκπόνηση προγραμμάτων φιλοζωίας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές μικρών ζώων και κτηνιάτρους μέσα στα σχολεία.
Προτείνουμε δράσεις ενημέρωσης για τους δημότες από την ιστοσελίδα του Δήμου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα αναφέρεται αναλυτικά και η σχετική νομοθεσία.
Προτείνουμε την προμήθεια ειδικών σιροπιών (που προκαλούν εμετούς), και αντίδοτων (ατροπίνη, βιταμίνη Κ) από το Δήμο και παροχή σε προνομιακές τιμές μέσω τοπικών φαρμακείων στους δημότες ιδιοκτήτες 4ποδων, με παράλληλη ενημέρωση τους για τα συμπτώματα και τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να παράσχουν.
Τέλος, προτείνουμε την προμήθεια και τοποθέτηση ταϊστρων σε αρκετά, φωτεινά με ειδική σήμανση σημεία του Δήμου. Θα πρέπει δε, να τονιστεί ότι μόνον εκεί θα επιτρέπεται το τάισμα των αδέσποτων, ώστε όπου αλλού εντοπίζεται φαγητό να θεωρείται αυτομάτως ύποπτο και να αποσύρεται από τους οδοκαθαριστές και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας.
Κε Δήμαρχε σας κάνουμε έκκληση! Να συγκαλέσετε το Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου να σχεδιάσει και να εκπονήσει τις προαναφερόμενες προτάσεις, δράσεις ή και άλλες παρόμοιες.
Η ψυχολογία ενός ανθρώπου που βάζει παγίδες θανάτου για τα μικρά ζώα δεν απέχει μακριά από αυτή του δολοφόνου. Άλλωστε έρευνες αναφέρουν για υψηλά ποσοστά δολοφόνων ή και βιαστών που πρώτα είχαν κακοποιήσει ζώα.
Είναι υποχρέωση όλων μας να δράσουμε άμεσα! Ώστε αν όχι να δώσουμε τέλος, τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνιση εγκληματικών συμπεριφορών, άρρωστων μυαλών που δυστυχώς υπάρχουν και στην πόλη μας.


Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.