Άλσος Κρήτης: Η είσοδος στο τσιμεντένιο δρομάκι ανάμεσα στα πεύκα, ελεύθερη ακόμη σε όλους!
Χωρίς την τοποθέτηση χειροκίνητου εμποδίου (Π), με τo ρείθρο (ραμπίτσα) που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Τράκα είναι παράνομη να είναι εκεί και φυσικά με τη δίοδο μέσα στο Άλσος Κρήτης της Κοινότητας Παπάγου να παραμένει ελεύθερη και αυτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μένει στον αέρα χωρίς να έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Όπως, και η απόφαση για την οριοθέτηση της πλατείας Παπαφλέσσα και την κατάργηση των παράνομων θέσεων στάθμευσης που το myxolargos/mypapagos.grείχε αναδείξει και τελικά πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση, αλλά ένα χρόνο μετά τη λήψη της απόφασης.
Το θέμα, όμως, στο Άλσος Κρήτης είναι ιδιαίτερο. Αφορά σε μία διένεξη μεταξύ δύο ομάδων δημοτών που οι μεν το 1997 είχαν πάρει μία άτυπη άδεια από την τότε δημοτική αρχή Παπάγου να κάνουν χρήση ενός τσιμεντένιου δρόμου με είσοδο από την Ελ. Βενιζέλου και προς τις 4 ιδιοκτησίες τους. Ενώ, η έτερη ομάδα ζητά να σταματήσει η όποια ιδιωτική χρήση του Άλσους, αφού αποτελεί φυσικά κοινόχρηστο πράσινο.
Με αιτήματα τους, που λίμναζαν στα γραφεία του Δήμου από το 2020 και οι δύο ομάδες ζητούσαν λύση από το Δήμαρχο. Το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2021, αλλά αποσύρθηκε, αφού δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, για να έρθει ξανά τον επόμενο μήνα, όπου παρουσιάστηκε εκπρόσωπος μόνο της ομάδας που ζητούσε την απαγόρευση της χρήσης.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής που υπερψηφίστηκε ανέφερε ως λύση:
- Την τοποθέτηση χειροκίνητου εμποδίου παρεμπόδισης στάθμευσης τύπου “Π” στην είσοδο του δρομίσκου, ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση των οχημάτων των ιδιωτών. Η πρόσβαση θα είναι δυνατή μόνο από τα οχήματα του Δήμου για την συντήρηση και καθαρισμό του Άλσους.
- Την αποξήλωση του σκυροδέματος από το ρείθρο επί της οδού Βενιζέλου.
Αντιρρήσεις εξέφρασε η Δημοτική Σύμβουλος Μ. Σιώτου η οποία επεσήμανε ότι η πρόταση της δημοτικής αρχή δε λύνει το πρόβλημα. Η λύση του χειροκίνητου «Π» επί της Βενιζέλου δεν θα αποτρέψει τη μέχρι τώρα υφιστάμενη χρήση και αν πραγματικά ενδιαφερόταν η δημοτική αρχή να διατηρήσει τη νομιμότητα και το χαρακτήρα του δημόσιου πράσινου, ξεκάθαρη λύση θα ήταν η προσθήκη στο πέτρινο τοιχίο.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κλειδιά για το χειροκίνητο εμπόδιο θα έχουν μόνο η Τεχνική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Καθαριότητας.
Κι έτσι 1,5 χρόνο μετά τα αιτήματα των δημοτών στη διένεξη τους ακόμη λύση δεν έχει δοθεί, παρότι πολύ μικρή παρέμβαση και σε έργο και σε δαπάνη.