Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:55

Με ανοιξιάτικο καιρό η 25η Μαρτίου και μετά... Χειμώνας!


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

 

Η Άνοιξη, άνοιξε και "επίσημα", την αυλαία της, την περασμένη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, με την εαρινή ισημερία ενώ, ο καιρός, έπειτα από μία σύντομη ψυχρή εισβολή, που έλαβε χώρα στις 17-18 του μήνα, ο καιρός έχει εναρμονιστεί με τα πρότυπα της εποχής. Οι "ανοιξιάτικες" συνθήκες, θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί, στις γειτονιές του Παπάγου και του Χολαργού, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, του ανέμους να πνέουν, γενικά, ασθενείς, και την θερμοκρασία, σε νέα άνοδο, να ξεπεράσει, τα μεσημέρια, το "φράγμα" των 20°C. Κατά την διάρκεια της νύχτας, βέβαια, η άπνοια και η ξαστεριά, θα βοηθούν στο να πέφτει η θερμοκρασία, αισθητά και, νωρίς το πρωί, να προσεγγίζει τους 10°C.


Ο εορτασμός της Εθνικής μας εορτής, της 25ης Μαρτίου, το Σάββατο, θα λάβει χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια, αραιές νεφώσεις που, κατά διαστήματα, θα αυξάνονται και θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά επίπεδα, να φτάνει, το μεσημέρι, τους 20 - 22°C. Ως εκ τούτου, ο καιρός, όχι απλά θα είναι σύμμαχος για τις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και ιδανικός για μικρές και μεγάλες εξορμήσεις! Το έντονα ανοιξιάτικο "σκηνικό", στο προάστιό μας, θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα, 27 Μαρτίου και, μάλιστα, δεν αποκλείεται, η θερμοκρασία να "φλερτάρει", για λίγο, με τους 25°C.


Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο Χειμώνας, ετοιμάζει μία δυναμική "αντεπίθεση", αποφασισμένος να επιστρέψει, έστω για λίγο, για να πει την "τελευταία του λέξη", από το βράδυ της Δευτέρας, 27 Μαρτίου καθώς ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή, με τροχιά από την βόρεια Ιταλία προς την περιοχή μας, θα μεταβάλλει τον καιρό, αρχικά με αύξηση των νεφώσεων και βροχές και, σε δεύτερη φάση, με επικράτηση ισχυρών Βοριάδων, και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Ιδιαίτερα το διήμερο 28-29 Μαρτίου, προβλέπεται να είναι αρκετά Χειμωνιάτικο και, μάλιστα, δεν αποκλείεται χιονοπτώσεις να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Αν και η πιθανότητα να χιονίσει στις περιοχές του Χολαργού και του Παπάγου, είναι μικρή (αλλά υπαρκτή!), ο λευκός επισκέπτης, είναι πολύ πιθανό, να κάνει την εμφάνισή του, στον Υμηττό!
Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την νέα, αυτή, μεταβολή του καιρού, θα έχουμε την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα και με τα επικαιροποιημένα
προγνωστικά στοιχεία.

Καλό Σαββατοκύριακο και Χρόνια Πολλά!!!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.