Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:18

Δραματική αύξηση κλοπών οχημάτων σε Παπάγου και Χολαργό το 2022


Δραματικά υψηλότερο νούμερο κατέγραψαν οι κλοπές οχημάτων σε Παπάγου και Χολαργό μέσα στο 2022 με 141 περιστατικά, το υψηλότερο της τελευταίας επταετίας με το 2016 να φτάνουν τις 94 κλοπές.

Τους δείκτες παραβατικότητας για την πόλη του Παπάγου-Χολαργού από το 2016 κατέθεσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου ο Δήμαρχος με στοιχεία που άντλησε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στα στοιχεία, όπως αυτά εμφανίζονται στον πίνακα σημαντική ήταν και η αύξηση όλων των παραβατικών δράσεων από το 2021 στο 2022, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση παρουσιάζεται μία μείωση των κλοπών των καταστημάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μείωση σε όλα τα νούμερα το 2020 όταν δηλαδή οι ίδιοι οι πολίτες λόγω καραντίνας φυλούσαν μόνοι τους τα σπίτια, τα καταστήματα και τα οχήματα τους!

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Διοικητής του Α.Τ. Παπάγου Χολαργού ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και στις συνέπειες που αυτό προκαλεί στην ολοκληρωμένη προστασία του πολίτη.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφαση του να συμμετέχει σε μία πιλοτική δράση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το bullyingμε την υπογραφή Μνημονίου δημιουργίας πλατφόρμας. Στην πλατφόρμα, που θα αναλάμβανε να δημιουργήσει συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία, ο κάθε γονέας θα μπορούσε να καταγράψει περιστατικό εκφοβισμού εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος με αποδέκτη το παιδί του. Μέσω της πλατφόρμας θα ενημερωνόταν άμεσα το τοπικό αστυνομικό τμήμα, θα πρωτοκολλούσε την καταγγελία και θα έκριναν οι αστυνομικοί για τη συνέχεια του θέματος.

Η ενημέρωση αυτή προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Ένωσης γονέων Παπάγου Χολαργού με τον Δήμαρχο παρά τις έντονες αντιδράσεις να δηλώνει αποφασισμένος για τη συμμετοχή του Δήμου, ενώ λίγες ώρες μετά με ενημέρωση της η Ένωση γονέων έκανε γνωστό ότι ο κ. Αποστολόπουλος ακύρωσε την απόφαση του και ο Δήμος Παπάγου Χολαργού δεν θα συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.