Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 14:50

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Κλιμάκιο από τις "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" συναντήθηκε με τον Σύλλογο «ΥΜΗΤΤΟΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον (5/6), αφιερώνει η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία βιώσιμη Πόλη» την συνάντηση που πραγματοποίησε σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, κλιμάκιο της με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΥΜΗΤΤΟΣ».

Με κοινά στοιχεία την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον της πόλης μας, τη διατήρηση των στοιχείων που την κάνουν ξεχωριστή, αλλά και τη διεκδικητική φυσιογνωμία, η συζήτηση μεταξύ των δύο μερών ήταν κάτι περισσότερο από παραγωγική.

Μία συζήτηση που ξεκίνησε από τους αγώνες, αλλά και τις νίκες του Συλλόγου για τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού και την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Για τα αναχώματα της Λεωφόρου Κατεχάκη, τα δασικά της Κοινότητας Παπάγου για να φτάσει στο σήμερα και τις συζητήσεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το εκκρεμές Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό.  Η έντονη ανοικοδόμηση με τα ψηλά πλέον κτίρια και τα μουντά χρώματα κατατέθηκε στη συζήτηση ως ένας προβληματισμός που τείνει να αλλάξει τη φυσιογνωμία της Κηπούπολης, ειδικότερα για την περιοχή του Παπάγου. Όπως και ο σχεδιασμός για προσπελάσιμα πεζοδρόμια και την ιδιαιτερότητα των πράσινων πρασιών στις γειτονιές της Κοινότητας.

Η Υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Σιώτου ανέλυσε τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της ομάδας της, το βασικό διακριτικό χαρακτηριστικό μεταξύ των υπολοίπων υποψηφιοτήτων και φυσικά στην αντίπερα όχθη από την πολιτική που έχει ασκήσει τα τελευταία 8,5 χρόνια η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου.

Ανέπτυξε την πρόταση για τη στρατηγική μελέτη διαχείρισης αστικού πρασίνου που σταθερά καταθέτουν οι «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» από το 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο ως τη μόνη επιστημονική προσέγγιση για τη διαφύλαξη της πράσινης φυσιογνωμίας της πόλης. Ενώ τόνισε, ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη του Υμηττού και του δασικού του χαρακτήρα, αφού η γειτνίαση με το βουνό μας αποτελεί και το πολυτιμότερο στοιχείο για την πόλη μας.

Την Υποψήφια Δήμαρχο Μαρία Σιώτου συνόδευσαν ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Στάππας και η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Χαμηλοθώρη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Υμηττού στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαυράκος, ο Αντιπρόεδρος Φιλοκτήτης Βεϊνόγλου, η Γραμματέας Θωμαίς Τσούτσου και τα μέλη Θεόδωρος Μαυροβίτης, Καίτη Αποστολοπούλου και Λίλα Φωκά.

Και τα δύο μέρη στο τέλος αυτής της γόνιμης συνάντησης συμφώνησαν, ότι η συζήτηση για το περιβάλλον της πόλης πρέπει να είναι πάντα ανοιχτή, διαρκής και όλοι οφείλουμε να βρισκόμαστε σε επιφυλακή!

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

www.8protaseis.com

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.