Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 23:05

Οι αλήθειες για τα σχολεία Παπάγου και Χολαργού από τις "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"


Με μία υπεραναλυτική ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ανταπαντά σε ένα προς ένα τα σημεία που η δημοτική αρχή έθιξε με την δική της απάντηση στην αρχική ανακοίνωση των «8Π» που δημοσιεύθηκε λίγες μέρες πριν.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει σημαντικά εν όψει της αποκλειστικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη (25/1) με τα θέματα των σχολείων. Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες ο δημόσιος διάλογος έχει πυροδοτηθεί και με τις ανακοινώσεις των συλλογικοτήτων των γονέων, αλλά κυρίως μεταξύ των δύο παρατάξεων του κ. Αποστολόπουλου και της κας Σιώτου.

 

Διαβάστε την αναλυτική απαντητική ανακοίνωση της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» που ακολoυθεί:

Με τους γονείς όλης της Κοινότητας Παπάγου εξαγριωμένους έξω από την πόρτα του Δημαρχείου, του Δημάρχου του φταίνε οι «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» 

Ο Δήμαρχος που αντί να επενδύσει στην ανέγερση νέων σχολείων επέλεξε να χτίσει ΚΑΠΗ με περισσότερα από 2 εκατ ευρώ από τα χρήματα της Αττικής Οδού!

Ο Δήμαρχος που έχει φέρει τον Δήμο Παπάγου Χολαργού στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 66 Δήμων της Αττικής, όσον αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων!

Ο Δήμαρχος που ξεκίνησε με 11 εκατ ευρώ αποθεματικό και τώρα έχει ξεμείνει με 200.000 ευρώ διαθέσιμα, χωρίς να έχει αποδώσει στην τοπική κοινωνία 9 χρόνια τώρα, έργα και υπηρεσίες αντίστοιχης αξίας!

Αυτός ο Δήμαρχος, που δεν έχει εξασφαλίσει καμία χρηματοδότηση κατασκευής σχολείου, και επικαλείται μόνο σχέδια!

Αυτός ο Δήμαρχος φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών όταν από τους 12.000 ψηφοφόρους του, έχασε σχεδόν τους μισούς. Ούτε διδάσκεται από την ιστορία και συγκεκριμένα την τοπική μας, ώστε να καταλαβαίνει ότι εύκολα Δήμαρχος του 38%, μπορεί να φτάσει στο 8%...

Συνεχίζει με την ίδια αλαζονεία που τον διακρίνει, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, να επιρρίπτει σε όλους τους άλλους την πλήρη αποτυχία του (στις «8 Προτάσεις», στους μαθητές, στους γονείς, στους κατοίκους της Παναγιώτου, στις διευθύνσεις εκπαίδευσης κ.ά.).

Έτσι τώρα, σε τραγικό πανικό, μπροστά πια στα αδιέξοδα που τον έφερε η ίδια του η εφήμερη πολιτική του ρουσφετιού, και του κοντόφθαλμου σχεδιασμού, επέλεξε γι ακόμη μια φορά να απαντήσει σε μία τεκμηριωμένη ανακοίνωση της παράταξης μας με ψεύδη και παραπλανητική γραφή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρουσιάζει το απευκταίο για εμάς, ως επίτευγμα του!

Και συνεχίζει να βαφτίζει την συνεχή υποβάθμιση των σχολείων… «δημιουργία εντυπώσεων και άσκησης μικροπολιτικής», αλλά τελικά τον ενοχλεί που ήμασταν και παραμένουμε η μόνη Παράταξη που ανέδειξε όλα τα προβλήματα σε βάθος, που πρότεινε  λύσεις σε βουλωμένα όμως αυτιά, και που συνεχώς, όπως φαίνεται, οι προβλέψεις μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Ο κ. Αποστολόπουλος χωρίς να απαντά σε κάτι από όσα αναφέραμε στην ανακοίνωση μας, χαρακτηρίζοντας τα γενικά και αόριστα «λασπολογία», παρέθεσε στους δημότες έναν κατάλογο ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών.

Απαντούμε σε ένα προς ένα τα ακραία ψεύδη που αναφέρονται (για πολλά μάλιστα το έχουμε ξανακάνει) και τον προκαλούμε να κάνει το ίδιο. Όπως επίσης τον προκαλούμε να μας αναφέρει τους «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του» οι οποίοι μάλιστα μας οδηγούν σε … «σοβαρά παραπτώματα»!

«Το 2016 κατασκευάστηκε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. το σχολικό κτίριο επί της οδού Φειδίου και μεταφέρθηκε εκεί το 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού».

Η αλήθεια είναι ότι το έργο δημοπρατήθηκε στις 22/7/2014. Ο κ. Αποστολόπουλος ανέλαβε 1/9/2014.  Παρέλαβε δηλαδή, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές οικόπεδο, μελέτη και χρηματοδότηση. Όλα αυτά που εκείνος δεν κατάφερε να πετύχει τα επόμενα εννέα χρόνια για να μπορέσει να κατασκευάσει και ο ίδιος ένα νέο σχολείο.

«Το 2018 αγοράστηκε από τον Δήμο οικόπεδο με ακίνητο στην οδό Αναστάσεως, στο οποίο από το 2020 λειτουργεί Νηπιαγωγείο»

Η αλήθεια είναι ότι το κτίριο αγοράστηκε για χρήση Διοικητικών Yπηρεσιών γιατί εξυπηρετούσε η γειτνίασή του με το πρώην Δημαρχείο Παπάγου. Τα χρήματα για την αγορά του (300.000 ευρώ) υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

«Το 2019 αγοράστηκε οικόπεδο στην οδό Αριστοτέλους στον Χολαργό, το οποίο, επίσης, προορίζεται για σχολική στέγη. Μια ακόμη επένδυση για τα παιδιά μας»

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν αγοράστηκε γι’ αυτό τον σκοπό. Όταν άρχισε να στριμώχνεται η δημοτική αρχή με την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση άρχισε και να προσπαθεί να αλλάξει τη χρήση του στο ΓΠΣ για χρήση σχολείου. Ακόμη περιμένουμε την αλλαγή….

Στο μεταξύ, τα 9 χρόνια της θητείας του, κατασπατάλησε την αποζημίωση των 5,5 εκατ. ευρώ της Αττικής Οδού και ξόδεψε μόνο 800.000 ευρώ για την αγορά των δύο οικοπέδων παρά την υποχρέωση που είχε, να διατηρήσει την ακίνητη περιουσία του Δήμου.

«Το 2020 μισθώσαμε το ακίνητο στην οδό Μπλέσσα, στο οποίο λειτουργεί το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου»

(Απευκταίο!) Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν ήδη μισθωμένο από τον Δήμο για Παιδικό Σταθμό. Ο Παιδικός Σταθμός άδειασε όταν τα προνήπια έπρεπε υποχρεωτικά να φοιτήσουν σε Νηπιαγωγείο. Έκτοτε και 4 χρόνια τώρα διατηρεί ένα κακοσυντηρημένο χώρο με τα ποντίκια να κόβουν βόλτες, ραγισμένη εσωτερική γυάλινη πόρτα και πολλά άλλα.

«Από το 2021 στο κτίριο που μισθώσαμε επί της οδού Ναυαρίνου, λειτουργούν το 3ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, το οποίο είχε συγχωνευθεί με το 1ο Δημοτικό και καταφέραμε την επανίδρυσή του»

(Απευκταίο!)Η επανίδρυση ήταν επιβεβλημένη διότι τα παιδιά στα σχολεία του Χολαργού ήταν απολύτως πια σαρδελοποιημένα και είχαν ήδη καταστραφεί όλες οι αίθουσες ειδικοτήτων. Η συστέγαση σε μισθωμένο ακίνητο Νηπιαγωγείου με Δημοτικό σε ένα μικρό κτίριο, με ένα μικρό προαύλιο και με εξαιρετικά μικρές αίθουσες δεν μπορεί να είναι επίτευγμα, αλλά λύση ανάγκης της τελευταίας στιγμής.

«Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για την εκπόνηση των μελετών των νεοϊδρυθέντων σχολείων του Παπάγου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον 6/2024»

Η αλήθεια είναι ότι τέσσερα (4) χρόνια μετά την ίδρυση ξεκίνησε η μελέτη αυτή σε προεκλογικό χρόνο και χωρίς να έχει εξασφαλίσει καμιά χρηματοδότηση για την κατασκευή, αλλά ούτε και η συναίνεση των διαμαρτυρόμενων περιοίκων.

«Συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια επενδύσαμε περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων μας»

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα αυτά κατά την πάγια τακτική του ο Δήμαρχος επιμένει να υπολογίζει και να συμπεριλαμβάνει και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ως δήθεν «επένδυση». Δηλαδή ως «επένδυση» υπολογίζεικαιτα χρήματα για τη θέρμανση, το ηλεκτρικό, το νερό των σχολείων. Συνηθίζει πάντα δε, ο Δήμαρχος να επαίρεται για τα χρήματα των συντηρήσεων στα σχολεία που προϋπολογίστηκαν και όχι για τα ποσά που τελικά δαπανήθηκαν για τα σχολεία μετά τις τεράστιες εκπτώσεις των εργολάβων.

«Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 2.102.300,52 ευρώ για έργα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Η αλήθεια είναιότι το ποσό τελικά μετά τους διαγωνισμούς έγινε 1.512.201 ευρώ, το οποίο μοιράζεται σε3 χρόνια και αφορά μόνο στις συντηρήσεις-επισκευές τις οποίες οφείλει ούτως ή άλλως από το Νόμο να κάνει ο Δήμος στα σχολεία σε ετήσια βάση. Αναμένουμε δε στο τέλος του ‘24 να δούμε ποια έργα πραγματοποιήθηκαν από εκείνα  που μελετήθηκαν και πόσα χρήματα τελικά δαπανήθηκαν.

«Τοποθετήσαμε αίθουσα βαρέως τύπου στο 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, δίνοντας οριστικά λύση στο θέμα στέγης του σχολείου και πλέον δεν χρειάζεται να δημιουργείται παράρτημα»

(Απευκταίο!)Μικρή λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται: α) η τοποθέτηση αυτή περιόρισε σημαντικά το προαύλιο του  Νηπιαγωγείου, β) η λύση αυτή δόθηκε ως λύση ανάγκης την τρέχουσα, 4η χρονιά και αφού για 3 χρόνια περιέφερε τα παιδιά του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου γύρω γύρω, ακόμη και 1,5 χλμ μακριά. Στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της πόλης και με τη μεγαλύτερη ανοικοδόμηση. Καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει για το άμεσο μέλλον, όπου ούτε αυτή η προκάτ θα είναι αρκετή.

«Πραγματοποιήθηκε έργο στατικής ενίσχυσης στο ένα κτίριο του 1ου Λυκείου Χολαργού».

Η αλήθεια είναι ότι το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού ναυάγησε με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής! Tο δεύτερο παλαιότερο σχολείο του δήμου παραμένει με στατικά προβλήματα. Xάθηκε η επιχορήγηση για το Δήμο μας, επέστρεψε στην Περιφέρεια Αττικής και διατέθηκε σε κάποιον άλλο Δήμο που διέθετε πιο ώριμες συνθήκες έργου. Το έργο που έγινε, κάλυψε με πολύ κακής ποιότητας εργασίες στο 1/3 μόνο του σχολείου! Η παλαιότερη πτέρυγα στέκει επικίνδυνη. Ο Δήμος παρέλαβε ένα πολύ κακό έργο. Οι κακοτεχνίες έχουν ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα. Ο εργολάβος πληρώθηκε με περισσότερο από το μισό του συνολικού ποσού για το 1/3 του έργου.

«Ο Δήμος δαπανά τα τελευταία χρόνια από 85.000,00 – 135.000,00 ευρώ από ιδίους πόρους για τους σχολικούς καθαριστές. Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που δαπανούν τόσο μεγάλο ποσό από ιδία συμμετοχή»

Η αλήθεια είναι ότι το Υπουργείο υπολόγισε και ενέκρινε για τον Δήμο Παπάγου Χολαργού την πρόσληψη 46 καθαριστών βάσει των σχολικών τμ και ο Δήμαρχος προσέλαβε 10 λιγότερους! Για τις ανάγκες καθαριότητας ο Δήμαρχος στηρίζεται στους υπαλλήλους των γενικών καθηκόντων του ΟΑΕΔ που δουλεύουν με 8μηνα. Κάθε ενάμιση χρόνο παρουσιάζεται πρόβλημα στην καθαριότητα των σχολείων.

«Τοποθετήθηκε ξύλινο δάπεδο (παρκέ) στο κλειστό γυμναστήριο στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Παπάγου και αναβαθμίστηκαν όλοι οι εσωτερικοί χώροι (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής κ.ά)»

Η αλήθεια είναιότι αυτό ήταν απαίτηση της αθλητικής κοινότητας για να καλυφθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές,ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται αγώνες πρωταθλημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών μπάσκετ.

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, θα αξιοποιηθεί ο χώρος του ακινήτου επί της οδού Κλειούς στον Χολαργό, που ήταν εγκαταλελειμμένος για δεκαετίες (ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ Α.Ε.). Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελετών, την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικό Σχολείο Χολαργού»

Η αλήθεια είναιότι εννέα (9) χρόνια μετά ξεκίνησε αυτή τη μελέτη ο Δήμαρχος και χωρίς να έχει εξασφαλισει καμιά χρηματοδότηση ούτε γιαυτή την κατασκευή.

«Μειώθηκε ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία. Η ορθή διαχείριση των προαύλειων χώρων των σχολικών μονάδων, δημιουργεί ελεύθερο χώρο ανά μαθητή πολύ παραπάνω από όσο επιτάσσει η νομοθεσία και κατατάσσει τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στην κορυφή των Αστικών και Περιαστικών Δήμων σε αυτή την κατηγορία»

Η αλήθεια είναιότι αυτός ο ΜΟ πέφτει με τις μικρές αίθουσες του 6ουΔημοτικού Χολαργού, τις μικρές αίθουσες που διαμορφώθηκαν από μετατροπές αποθηκών, αιθουσών καθηγητών και την κατάργηση των υποστηρικτικών αιθουσών. Δεν το λες και αναβάθμιση.Όσο για την ορθή διαχείριση των προαυλίων προφανώς θα αναφέρεται στις 6 αίθουσες προκάτ σε προαύλιο, που παρέλαβε και δεν αντικατέστησε ποτέ. Καθώς και την μία προκάτ κι ένα isoboxπου ο ίδιος ο Δήμαρχος με απόφαση του τοποθέτησε μειώνοντας δραματικά τον ελεύθερο χώρο του προαυλίου.

Φυσικά έχει «ξεχάσει» ο Δήμαρχος να μας απαντήσει σε γραπτή ερώτηση που έχουμε καταθέσει από τις 24/3/22 ζητώντας τα τμ των σχολικών χώρων ανά είδος αίθουσαςαναλυτικά και συνολικά. Η μόνη ερώτηση της παραταξής μας που δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί. Γεγονός που μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι προσπαθεί να κρύψει αυτή ακριβώς την αναλογία για την οποία επαίρεται.

«Πραγματοποιήθηκε Προσεισμικός Έλεγχος στα Σχολικά Συγκροτήματα».

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τον αναγκαίο από τον Νόμο οπτικό έλεγχο και μόνο των σχολικών κτιρίων. Εντύπωση προκαλεί ότι ο Δήμαρχος ξέχασε να αναφέρει τη μελέτη για την πυροπροστασία των σχολείων που εκπονήθηκε πέρσυ, και που για τα ευρήματα της οφείλει να θωρακίσει τα σχολικά κτίρια με έργο 400.000 ευρώ, το οποίο φαίνεται να μην… επείγει και έχει δρομολογήσει για το 2024 και το 2025.

Ο Δήμαρχος επιλέγει να κλείσει τη γεμάτη πανικό και χαρακτηρισμούς απάντηση του, με ένα μεγαλειώδες ψέμα. Από αυτά τα ψέματα που κάποιος συνηθίζει να λέει συνεχώς, για να το πιστέψει και ο ίδιος.

Όπως προκύπτει από το βίντεο της συνεδρίασης στις 2 Δεκεμβρίου 2019, το οποίο έχουμε δώσει και στη δημοσιότητα, από τα πρακτικά της ίδιας συνεδρίασης και από την γραπτή πρόταση που καταθέσαμε πριν την έναρξη της, εμείς όχι μόνο ψηφίσαμε την ίδρυση των 4 σχολείων που ψευδώς μας κατηγορεί, αφού συμπεριλαμβάνονταν στην πρόταση που καταθέσαμε. Αλλά επιπλέον καταθέσαμε πρόταση με συνολικό σχεδιασμό των σχολείων της πρωτοβάθμιας που φυσικά ο Δήμαρχος αγνόησε. Ένα σχεδιασμό που προέβλεπε αυτά που μετά ήρθαν ως ντόμινο και μάλιστα κάποια από αυτά αναγκάστηκε και υλοποίησε.

Το λυπηρό τελικά, όμως με τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή είναι ότι δεν ακούει.

Μιλάει για συναινέσεις τις οποίες επιδιώκει με την κοινωνία, ο ίδιος Δήμαρχος που για να επιβάλλει την πολιτική του έφερε ΜΑΤ στους κατοίκους του Παπάγου, κατέθεσε μηνύσεις και τους οδήγησε σε συλλήψεις.

Ο ίδιος δήμαρχος μιλάει για συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν βασική του αρχή είναι «έχω την πλειοψηφία, ότι και να πείτε, αποφασίζω εγώ».

Και το ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι 10 χρόνια μετά, έχει πλήρη άγνοια των αναγκών των σχολείων και παντελή έλλειψη οράματος για τη συνέχεια, η οποία προβλέπεται… ζοφερή.

 

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

www.8protaseis.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.