Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 04:44

Σε νέα μελέτη και χρηματοδότηση, άλλο εργολάβο, άγνωστο χρονοδιάγραμμα πάει το ναυαγισμένο έργο του 1ου Λυκείου Χολαργού

Ως νέο έργο ξεκινούν οι διαδικασίες για το ναυάγιο στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού. Με τους χρόνους που απαιτούνται για ένα νέο έργο. Να γίνει νέα μελέτη που "θα περιλαμβάνει λιγότερες θορυβώδεις εργασίες". Με προσπάθεια να μη χαθούν τα χρήματα από την Περιφέρεια (γύρω στα 350.000 ευρώ), αλλά να προστεθούν κι άλλα, που θα απαιτούνται για τη νέα μελέτη. Να προχωρήσουν σε νέο διαγωνισμό για να αναδειχθεί νέος εργολάβος. Αυτή την ενημέρωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων του Δημάρχου, Μ. Τράκας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Να θυμίσουμε ότι ήταν ένα έργο η χρηματοδότηση του οποίου εγκρίθηκε το 2017 εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ τον προγραμματισμό των εργασιών και την όλη επίβλεψη του έργου είχε η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού. 

Με ένα ομιχλώδες χρονοδιάγραμμα πια, προφανώς το σχολείο δεν θα είναι έτοιμο την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά ούτε και την μεθεπόμενη, (είναι άλλωστε και προεκλογική χρονιά) σύμφωνα με τους χρόνους των δημόσιων έργων και ειδικότερα του Δήμου Παπάγου Χολαργού, που ακόμη και μικρότερα έργα, έχουν εξαντλήσει στο τριπλάσιο το χρονοδιάγραμμα τους (βλ. πλατεία Εθνικής Αντίστασης). 

Ο κ. Τράκας επισήμανε ότι έχει πλέον λυθεί η σύμβαση με τον εργολάβο που πραγματοποίησε το πρώτο μέρος του έργου. Ωστόσο, το πάθημα δε φάνηκε να έγινε μάθημα, αφού πάλι δεν προβλέπεται στους σχεδιασμούς που περιέγραψε ο εντεταλμένος σύμβουλος, η μεταστέγαση του σχολείου, παρά μόνο "μικρότερη διάρκεια του έργου".

Όσο κι αν ήταν το βασικό επιχείρημα που ισχυρίστηκε ο εργολάβος, ότι δηλαδή "τον σταματούσαν λόγω θορύβου συνεχώς", με αποτέλεσμα αυτή να είναι η αιτία που τον έβγαλε εκτός χρονοδιαγραμμάτων και εκτός προϋπολογισμού, η δημοτική αρχή δεν δείχνει να πήρε το μάθημα της λανθασμένης της επιλογής, των παράλληλων εργασιών με τα μαθήματα.

Κι έτσι γενιές παιδιών ταλαιπωρήθηκαν ήδη, χωρίς λόγο και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται μέσα σε ένα κτίριο που ενέχει κινδύνους λόγω παλαιότητας και προβληματικής στατικότητας. "Για την επόμενη σχολική χρονιά θα προχωρήσουμε, όπως είναι το σχολείο στις αίθουσες τις υπάρχουσες. Πιθανώς να κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις στο σχολείο να το βελτιώσουμε λίγο", ανέφερε ο κ. Τράκας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.