Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 23:03

Παράθυρο κατέρρευσε στο 1ο Λύκειο Χολαργού. Το... "θρίλερ" με το κτιριακό συνεχίζεται!

Η ταλαιπωρία από το ιστορικό ναυάγιο που καταγράφηκε στο έργο που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε στο 1ο Λύκειο Χολαργού και για το οποίο το myxolargos/mypapagos.gr έχει αφιερώσει χιλιάδες λέξεις, δείχνει να μην έχει τελειωμό. Διότι όπως όλα δείχνουν ακόμη και το 1/3 του έργου που πραγματοποιήθηκε έγινε με ελλιπείς όρους ασφάλειας που ειδικά σε ένα σχολικό χώρο απαιτούνται.

Κι ενώ δόθηκε ένα μεγάλο ποσό, ταλαιπωρήθηκαν δύο σχολικές κοινότητες του 1ου Λυκείου, αλλά και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού που φιλοξένησε το πρώτο για μία σχολική χρονιά, τελικά στο κτίριο φαίνεται σαν να μην έχει γίνει τίποτα, αφού παράθυρα έπεφταν πριν τις εργασίες, παράθυρα πέφτουν και τώρα!

Ο σύλλογος γονέων του σχολείου όπως και των εκπαιδευτικών διαχρονικά προσπαθούν να αναδείξουν τα προβλήματα ασφάλειας αλλά όπως φαίνεται σε κλειστά αυτιά. Ο Δήμαρχος δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε πως αν δεν βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση το έργο δεν πρόκειται να επανεκκινήσει. Καταθέτοντας μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου του, στη Γενική Συνέλευση των γονέων του 1ου Λυκείου, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ως μόνη λύση τη συστέγαση του Λυκείου με το Γυμνάσιο και τη λειτουργία και των δύο σχολείων σε πρωινή, απογευματινή βάρδια.

Το θέμα λοιπόν εν μέσω θέρους φαίνεται να... ζεσταίνεται, αφού οι γονείς πλέον δείχνουν αποφασισμένοι να πιέσουν, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά τους ένα ασφαλές σχολείο, μετά και το νέο περιστατικό προ ολίγων ημερών πτώσης παραθύρου στο γραφείο των εκπαιδευτικών, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό με μόνη καταστροφή την καρέκλα του εκπαιδευτικού που βρισκόταν ακριβώς από κάτω. Οι γονείς απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε άμεσο έλεγχο του συνόλου του κτιριακού συγκροτήματος, να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες εργασίες πριν ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο και να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση ασφαλείας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής των γονέων:

Οι φωτογραφίες είναι αρχείου από την περίοδο έναρξης του έργου το 2020 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.