Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 05:10

1 Παράθυρο, 1 φωτιστικό, πολλές επιστολές και 1 μήνυση στο 1ο Λύκειο Χολαργού

Και το θρίλερ στο 1ο Λύκειο Χολαργού συνεχίζεται με πολλά επεισόδια και σε αναρίθμητους κύκλους. Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στο σχολείο ήταν αυτή που ώθησε τις Δημοτικές Συμβούλους της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" κ.κ. Σιώτου και Χαμηλοθώρη να καταθέσουν στο ΑΤ Παπάγου Χολαργού καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τις αστοχίες του εργασιών που πραγματοποιήθηκαν και παραλήφθηκαν μόλις πριν λίγο καιρό μετά την ανακαίνιση της μίας πτέρυγας του σχολικού συγκροτήματος.

Αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την πτώση στην κενή καρέκλα του εκπαιδευτικού που τη συνέθλιψε, ενώ μόλις είχε σηκωθεί, γεγονός που συνέβη στα μέσα Ιουνίου ενώ μόλις πριν λίγες μέρες έπεσε φωτιστικό, ευτυχώς αυτή τη φορά σε βοηθητική αίθουσα του σχολείου και χωρίς να είναι κάποιος εκεί εκείνη τη στιγμή.

Με μία σειρά επιστολών τόσο ο Σύλλογος Διδασκόντων όσο και ο Σύλλογος Γονέων ως όφειλαν έχουν ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, και ζητούν την εξασφάλιση της καλής κατάστασης του κτιρίου εν όψει νέας χρονιάς ώστε ομαλά να παρακολουθήσαν τα παιδιά τα μαθήματα τους.

Απομένει 1,5 μήνας μέχρι την επίσημη έναρξη της 1ης Σεπτεμβρίου, θα προλάβει ο Δήμος με τις υπηρεσίες του να ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης για να αποφευχθούν τα χειρότερα; Όλη η σχολική κοινότητα του 1ου Λυκείου Χολαργού παραμένει εν αναμονή.

 

Ακολoυθεί το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μετά την κατάθεση της μήνυσης στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου Χολαργού: 

Καταγγελία κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 οι Δημοτικές Σύμβουλοι της παράταξης «8Προτασεις για μία Βιώσιμη Πόλη» στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου Χολαργού για το ατύχημα στο 1ο Λύκειο Χολαργού με την πτώση παραθύρου εντός της αίθουσας των εκπαιδευτικών εν ώρα εργασίας τους (18/6/24).

Με χιλιάδες λέξεις γραπτές και προφορικές τα μέλη της δημοτικής παράταξης από κάθε βήμα όλα αυτά τα 10 χρόνια διοίκησης της ίδιας δημοτικής αρχής εξέπεμπαν σήματα κινδύνου, επεσήμαναν λάθη, κατέθεταν εναλλακτικές προτάσεις.

Εμβληματικό αυτού του διαλόγου το έργο στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού, για το οποίο το 2020 οι δύο τότε Δημοτικές Σύμβουλοι προκάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην έναρξη του έργου, καταθέτοντας την έντονη διαφωνία στην απόφαση της διοίκησης του Δήμου το έργο να γίνει παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου. Η βασική αιτία που τελικά στη συνέχεια οδήγησε στη διακοπή του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τα μέλη της παράταξης μετά από αυτοψίες και συζητήσεις με τη σχολική κοινότητα έθεταν συνεχώς, ξανά και ξανά με επιμονή τα στενά χρονοδιαγράμματα και την επίβλεψη ως βασικά στοιχεία για την ολοκλήρωση έγκαιρα και ορθά των εργασιών.

Δυστυχώς με την αλαζονική φυσιογνωμία της η δημοτική αρχή δεν άκουσε ποτέ, τίποτα και κανέναν! Προχωρούσε εμμονικά στο δικό της σχεδιασμό που όλοι γνωρίζαμε ότι θα αποτύχει πλην των μελών της.

Μετά από σειρά αστοχιών του έργου από τη μέρα της αναχώρησης του εργολάβου, συνέβη τώρα το ακραίο με την πτώση του παραθύρου, που από τύχη και μόνο δεν υπήρχε εκπαιδευτικός από κάτω εκείνη τη στιγμή.

Και κάπως έτσι η ανοχή τελειώνει!
«ΟΧΙ, εμείς δεν πάμε και όπου βγει»!

Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον σε όλους τους μαθητές, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους έναν ασφαλή χώρο εργασίας και αυτή τη φορά απευθυνθήκαμε σε αυτήν!

Γιατί διοίκηση στον Δήμο Παπάγου Χολαργού δεν υπάρχει.

«8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 

 

H δεύτερη επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού μετά την πτώση και του φωτιστικού στις 13/7/24:

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.